HJK-fanit polttivat HIFK-lakanan loppuunmyydyllä stadionilla – ilta tarjosi käänteitä

HJK saavutti täpärästi kotiedun jalkapallon miesten liigan viimeiseen lokakuiseen otteluun KuPSia vastaan. Klubi jakoi savolaissikermän kanssa pisteet 2–2-tuloksella pyhänä yltäen runkosarjan voittoon yhden pisteen erolla KuPSiin. Jatkosarjojen, ylemmän ja alemman, ohjelmat julkaistaan tiistaina.

– Onhan se fakta, että olemme hyvä kotijoukkue, olleet kotona tehokkaampia tähän asti. Mutta viimeisessä pelissä pitää olla pelattavaa, KuPS:n vastuuvalmentaja Jani Honkavaara kiteytti.

Töölössä loppuunmyydyllä areenalla, 10 121 katsojaa, nähtiin jännittävä ja hyvätasoinen mittelö usealla käänteellä.

Ainoa kauneusvirhe sattui jo taiston toisella minuutilla, kun HJK:n fanipäädyn reuhakkaimmat sytyttivät kiellettyjä merkkisoihtuja lehtereillä ja polttivat provokaatiomaisesti HIFK-kannatuslakanan.

Maalinteossa niskan päällä oli ensin vierasjoukkue, joka iski avauksensa kulmapotkun jälkitilanteesta. Klubi onnistui viimeistelyssään ennen taukovihellystä ja sekin erikoistilanteesta, sillä sivurajaheittoa seurasi 1–1-tasoitus.

Paussin jälkeen HJK:n maalitykki Bojan Radulovic tuikkasi takakulmavedollaan lukemiksi 2–1 liigakauden 15:nnellä osumallaan. Vieraiden Tete Yengi kuittasi puntit vaateriin alle 10 minuuttia myöhemmin.

– KuPS on kova joukkue. Tulee paljon pelejä syksyllä, mutta sen takia meillä on hyvä joukkue ja valmennus. Lisäksi "Toke" (valmentaja Toni Korkeakunnas) on saanut tämän joukkueen hyvin lentoon, HJK:n puheenjohtaja ja omistaja Olli-Pekka Lyytikäinen linjasi viitaten Konferenssiliigan lohko-otteluihinkin.