Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Historia ja ruokakulttuuri esillä HelsinkiMenussa

hki menu
hki menuCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 12.02.2001 15:51

Helsingin kulttuurivuoden ohjelmaan kuulunutta HelsinkiMenu -hanketta jatketaan edelleen. Sen tavoitteena on edistää suomalaista ruokakulttuuria, tehdä kotimaista gastronomiaa tunnetuksi ja edistää laadukkaiden suomalaisten elintarvikkeiden käyttöä. Tänä vuonna lisätään paikallisen ravintolakulttuurin ja -historian tuntemusta. Jokaiseen hankkeessa mukana olevaan ravintolaan tai sen lähialueeseen liittyy oma mielenkiintoinen historiansa. Ne kirjoitetaan nyt lyhyiksi tarinoiksi, jotta myös ravintola-asiakas pääsee kurkistamaan ateriointipaikkansa historiaan. Osa tarinoista on jo valmiina ja loput valmistuvat kevään aikana. Kirjoittamisessa ravintoloita avustaa erikoistutkija Martti Helminen Helsingin kaupungin tietokeskuksesta. Erityisesti matkailijat ja liikelounastajat ovat viime vuoden kokemusten mukaan ottaneet HelsinkiMenun omakseen. Menestys on innoittanut myös muita paikkakuntia kehittämään vastaavia ruokakulttuurituotteita. Hankkeita viritellään parhaillaan ainakin Hämeessä, Pirkanmaalla ja Turussa.

Nyt on mateen ja mädin aika

Runsaat 20 ravintolaa on tammikuun loppuun mennessä ilmoittautunut mukaan HelsinkiMenu -hankkeeseen. Mukana on myös monia suuria henkilöstöravintoloita. Ruokalista on jokaisessa ravintolassa erilainen. Lähtökohtana on kuitenkin se, että ateriat valmistetaan suomalaisista, sesongille tyypillisistä raaka-aineista. Nyt menossa olevalla jaksolla suositaan erityisesti madetta ja mätiä, kotimaisia juureksia - mm. porkkanaa, lanttua, naurista ja jättikyssäkaalia sekä erilaisia perunalajikkeita. Raaka-aineisiin kuuluvat myös tyrni ja muut kotimaiset marjat sekä täällä viljellyt sienet. Maustamiseen käytetään kotimaisia tuoreita ruukkuyrttejä. (Lähde: STT / MTV3 Internet)

Lisää aiheesta:

Poista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiinejaTätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"ViikkohoroskooppiKiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 13:27
    Takaisinvedot

    Poista tämä akkulaturi käytöstä

  • 11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi

  • 08:15
    Asian ytimessä.doc

    Työttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja

  • 06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi