Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Historia ja ruokakulttuuri esillä HelsinkiMenussa

hki menu
hki menuCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 12.02.2001 15:51

Helsingin kulttuurivuoden ohjelmaan kuulunutta HelsinkiMenu -hanketta jatketaan edelleen. Sen tavoitteena on edistää suomalaista ruokakulttuuria, tehdä kotimaista gastronomiaa tunnetuksi ja edistää laadukkaiden suomalaisten elintarvikkeiden käyttöä. Tänä vuonna lisätään paikallisen ravintolakulttuurin ja -historian tuntemusta. Jokaiseen hankkeessa mukana olevaan ravintolaan tai sen lähialueeseen liittyy oma mielenkiintoinen historiansa. Ne kirjoitetaan nyt lyhyiksi tarinoiksi, jotta myös ravintola-asiakas pääsee kurkistamaan ateriointipaikkansa historiaan. Osa tarinoista on jo valmiina ja loput valmistuvat kevään aikana. Kirjoittamisessa ravintoloita avustaa erikoistutkija Martti Helminen Helsingin kaupungin tietokeskuksesta. Erityisesti matkailijat ja liikelounastajat ovat viime vuoden kokemusten mukaan ottaneet HelsinkiMenun omakseen. Menestys on innoittanut myös muita paikkakuntia kehittämään vastaavia ruokakulttuurituotteita. Hankkeita viritellään parhaillaan ainakin Hämeessä, Pirkanmaalla ja Turussa.

Nyt on mateen ja mädin aika

Runsaat 20 ravintolaa on tammikuun loppuun mennessä ilmoittautunut mukaan HelsinkiMenu -hankkeeseen. Mukana on myös monia suuria henkilöstöravintoloita. Ruokalista on jokaisessa ravintolassa erilainen. Lähtökohtana on kuitenkin se, että ateriat valmistetaan suomalaisista, sesongille tyypillisistä raaka-aineista. Nyt menossa olevalla jaksolla suositaan erityisesti madetta ja mätiä, kotimaisia juureksia - mm. porkkanaa, lanttua, naurista ja jättikyssäkaalia sekä erilaisia perunalajikkeita. Raaka-aineisiin kuuluvat myös tyrni ja muut kotimaiset marjat sekä täällä viljellyt sienet. Maustamiseen käytetään kotimaisia tuoreita ruukkuyrttejä. (Lähde: STT / MTV3 Internet)

Lisää aiheesta:

Vauvanvaatteissa vakava vaara – ota nämä heti pois käytöstä!Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voittiTiesitkö? Vuoden yksinäisin päivä lähestyy – ainakin amerikkalaisilleRinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotonaTämän ikäisenä kuultu musiikki on sinulle merkityksellisintä – suuri suomalaistutkimus selvittiPitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:42
    Takaisinvedot

    Vauvanvaatteissa vakava vaara – ota nämä heti pois käytöstä!

  • 08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • 06:27
    Halloween

    Tiesitkö? Vuoden yksinäisin päivä lähestyy – ainakin amerikkalaisille

  • Eilen18:50
    Syöpä

    Rinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotona

  • Eilen17:27
    Musiikki

    Tämän ikäisenä kuultu musiikki on sinulle merkityksellisintä – suuri suomalaistutkimus selvitti