Hirvijauhelihakeitto

  • 1 sipuli
  • pala selleriä
  • 2 porkkanaa
  • 6 perunaa
  • 1/2 pkt pekonia
  • 300 g hirven jauhelihaa
  • 1 l vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 valkopippuria
  • suolaa
  • tuoretta persiljaa
  • 1. Kuori ja paloittele juurekset. Hienonna sipuli.
  • 2. Hienonna pekoni ja paista se pannulla. Lisää hirvijauheliha ja paista sitä hetki.
  • 3. Lisää hienonnettu sipuli, selleri ja porkkanat ja hetken kuluttua vesi.
  • 4. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää sitten paloitellut perunat. Mausta laakerinlehdillä ja kokonaisilla valkopippureilla.
  • 5. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Mausta lopuksi suolalla. ja koristele hienonnetulla persiljalla.

- Toim. Sonja Blåberg ja Ari Malmberg

Lue myös:

    Uusimmat