- 1 sipuli
- pala selleriä
- 2 porkkanaa
- 6 perunaa
- 1/2 pkt pekonia
- 300 g hirven jauhelihaa
- 1 l vettä
- 2 laakerinlehteä
- 10 valkopippuria
- suolaa
- tuoretta persiljaa
- 1. Kuori ja paloittele juurekset. Hienonna sipuli.
- 2. Hienonna pekoni ja paista se pannulla. Lisää hirvijauheliha ja paista sitä hetki.
- 3. Lisää hienonnettu sipuli, selleri ja porkkanat ja hetken kuluttua vesi.
- 4. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää sitten paloitellut perunat. Mausta laakerinlehdillä ja kokonaisilla valkopippureilla.
- 5. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Mausta lopuksi suolalla. ja koristele hienonnetulla persiljalla.
- Toim. Sonja Blåberg ja Ari Malmberg