Hillityt sävyt valttia

Jokainen trendejä seuraava sisustusliike tarjoaa asiakkailleen nyt hillittyjä harmaan sävyjä niin verhotekstiileissä kuin verhoilukankaissa aina vuodetekstiilejä myöten. Hienostuneinkin harmaa saattaa kuitenkin syksyn edetessä synkistää mielen. Pikkuhiljaa itse kukin alkaa kaivata värejä. Jos ei muuten niin ainakin mausteeksi.

Verhotekstiileissä suositaan läpikuultavia materiaaleja. Ohuista ohuimmat voileet ovat saaneet seurakseen muun muassa pellavasta valmistettuja läpikuultavia voileita. Harvaan kudottu pellava siivilöi valon viehättävästi. Myös polttopainettuja kankaita nähdään tänä syksynä. Polttopainatus yhdistetään myös sellaisiin kuosiinkudottuihin tekstiileihin, joissa kudelangan paksuus vaihtelee ja tekee koristeellisen efektin. Valon ja varjon leikki on valmis.

Japanilaisvaikutteisiä kankaita, koristetyynyjä, pussilakanoita ja huopia tulee vastaan monessa sisustusliikkeessä. Muutenkin sisustuksessa suositaan idän eksotiikkaa. Kuluvan syksyn sisustustekstiileille on ollut kokonaisuutena tyypillistä levollinen, selkeä ilme. Kankaat ovat yksivärisiä tai hyvin hillitysti kuvioituja.

Yksivärisyys vaatii kuitenkin kankaan laadulta normaalia enemmän. Siksipä esimerkiksi verhoilukankaissa silmää miellyttävät erityisesti laadukkaat villakankaat. Niiden lisäksi erilaiset pintastrukturoidut kankaat tulevat olemaan syksyn trendikkäintä antia. Niillä verhoillaan myös sisustus- ja koristetyynyt. Vuodevaatteille on tunnusomaista graafinen selkeys. Klassiset ruudut ja raidat yhdistetään levolliseen väriskaalaan. Jos missä niin vuodevaatteissa hillityt kuosit ovatkin omiaan.


Pellava saa varmasti uusia ystäviä, kun siitä tehdään voilemaisen läpikuultavaa. Valoa pehmeästi suodattava kangas on pinnaltaan elävää ja himmeästi kiiltävää. Vaikka pellavalla onkin omat vankat kannattajajoukkonsa, moni pelkää vieläkin pellavan rypistymistä. Suorat verhot tai yksinkertaiset asetelmat pysyvät kuitenkin kuosissaan, jos ne saavat olla rauhassa paikallaan. Nämä värilliset pellavakankaat ovat ranskalaisen Elitiksen valikoimista.


Arjen harmautta torjuvat tehokaasti upean punaiset hehkuvat värit. Samettiset tyynyt, peitteet ja verhoilukankaat Sandersonin upouudesta Tahmina-kokoelmasta. Verhoilukankaan kuosia on saatavina myös tapettina.


Jaana Reinikaisen Finlaysonille täksi syksyksi suunnitteleman tekstiilisarjan kuosit ovat saaneet kahvintuoksuiset nimet: Cafe, Capuccino, Mocca ja Expresso. Vaikkapa keittiöön sopivien puuvillakankaiden väritys on pääosin murrettua ja puhdasta ruskeaa. Värivaihtoehtoina ovat lisäksi harmaavalkoinen ja sinivalkoinen. Tänä syksynä värit ovat sisustustekstiileissä vähissä

Lue myös:

    Uusimmat