Hiljentävä näky olympiataiston jälkeen: norjalainen maailmanmestari tarvitsi apujoukkoja hätiin

Norjan Ingrid Landmark Tandrevold antoi todella kaikkensa korkeassa ilmanalassa Pekingin olympialaisten ampumahiihdon pikakilpailussa perjantaina. Apujoukot joutuivat auttamaan hänet ylös maaliintulon jälkeen.

Viidenneksi 7,5 kilometrin kilpailussa sijoittunut Tandrevold kertoi NRK:lle joutuneensa koville jo kisan puolivälin paikkeilla. Hän arveli uutistoimisto NTB:n mukaan hiihdon olleen luultavasti kovin, jonka hän on tehnyt.

Valmentaja Sverre Huber Kaas sanoi Tandrevoldin joutuneen taistelemaan "todella kovaa" pystyammunnassa jokaisen yksittäisen laukauksen eteen.

– Kun hän meni sitten vielä viimeiselle kierrokselle, hän antoi kaikkensa selviytyäkseen, valmentaja kuvaili.

Tandrevold lysähti maaliin päästyään lumeen, eikä noussut sieltä omin jaloin. Usean ihmisen joukko, johon kuului Kansainvälisen ampumahiihtoliiton sekä Norjan Olympiatoppenin edustajia, joutui auttamaan hänet tolpilleen.

– On varsin selvää, etten onnistunut kisassa niin hyvin kuin minun olisi pitänyt. Kukaan ei voi kuitenkaan sanoa, etten antanut kaikkeani.

Tandrevold ampui molemmat ampumapaikat nollille ja jäi minuutin kisan voittaneesta maannaisestaan Marte Olsbu Röiselandista. Ruotsin hopeanainen Elvira Öberg oli Tandrevoldia puoli minuuttia nopeampi ja Italian pronssinainen Dorothea Wierer 23 sekuntia nopeampi. Nelossijalle yltäneestä Itävallan Lisa Hauserista Tandrevold jäi 13 sekuntia.

– Kaivauduin niin syvälle kuin pystyin. Minulla ei ollut enempää annettavana, Tandrevold sanoi ja arveli, että paras, mihin hän olisi voinut pystyä, olisi ollut nelossija.

Tandrevold kertoi, ettei muista paljoakaan kilpailusta toisesta kierroksesta eteenpäin. NRK:n ampumahiihtoasiantuntija Liv Grete Skjelbreid analysoi, että korkealla happea saa liian vähän, ja sen jälkeen voi olla vaikeaa muistaa, mitä on tehnyt.

Tandrevold on voittanut urallaan kolme viestin maailmanmestaruutta. Olympiamitalia hänellä ei toistaiseksi ole, mutta seuraava mahdollisuus on ylihuomenna sunnuntaina 10 kilometrin takaa-ajossa.

Lue myös:

    Uusimmat