Mainos

Hiljaiset pyhäpäivät tulevat - näin varaudut ajoissa!

Pitkä pääsiäisviikonloppu tuo monenlaisia muutoksia niin kauppojen aukioloihin kuin joukkoliikenteeseen. Varautuminen pääsiäispyhiin kannattaa siis aloittaa jo tänään kiirastorstaina.

Pääsiäinen on kirkollinen juhlapäivä, joten useimmat kaupat ovat kiinni pitkäperjantaina, sunnuntaina ja maanantaina. Alle 400 neliömetrin päivittäistavarakaupat saavat kuitenkin olla maanantaina avoinna 4 tuntia klo 8-18 välisenä aikana.

Pientä täydennystä ruokapöytään voi hakea kuitenkin pienistä, alle sadan neliömetrin päivittäistavarakaupoista eli niin sanotuista kioskikaupoista sekä huoltoasemien yhteydessä olevista alle 400 neliömetrin päivittäistavaramyymälöistä. Nämä saavat olla avoinna vapaasti myös juhlapäivinä.

Alkosta kerrotaan, että pääsiäisen aikaan eniten kasvaa punaviinin myynti. Jos siis mielii viiniä tai väkevämpää juhlapöytään, se täytyy hankkia jo tänään.

Alkon myymälät palvelevat tänään kello 9–20. Pitkäperjantaista toiseen pääsiäispäivään, pääsiäislauantai siis mukaan lukien, myymälät ovat kiinni.

Edessä vilkkaimmat matkustuspäivät

Pääsiäinen on yksi junaliikenteen vilkkaimmista sesongeista. Kaukojunissa kulkee pääsiäisen menoliikenteessä pääkaupunkiseudulta muualle Suomeen arviolta 60 000 matkustajaa. Erityisesti yöjunia on lisätty.

Pääsiäinen muuttaa kaukojunien aikatauluja. Tänään noudatetaan perjantain aikatauluja, pitkäperjantaina noudatetaan sunnuntain aikatauluja.

Lauantaina junat kulkevat normaalissa aikataulussa. Ensimmäisenä ja toisena pääsiäispäivänä junat kulkevat sunnuntaiaikataulujen mukaan.

Poikkeus- ja lisävuorot kannattaa kuitenkin tarkistaa VR:n sivuilta.

Myös bussivuoroissa on muutoksia pääsiäispyhinä. Tarkista aikataulut ja osta bussiliput etukäteen Matkahuollosta. Kaikki aikataulutiedot pyhäpäivien poikkeukset mukaan lukien saa Matkahuollon internetsivuilta.

Jos joudut pulaan tien päällä...

Pääsiäisen menoliikenteen vilkkain päivä on tänään kiirastorstainä. Paluuliikenteessä vilkkainta on toisena pääsiäispäivänä maanantaina ja tiistaina 10.4. Tämä koskee niin maantie- kuin joukkoliikennettäkin.

Pulassa olevia autoilijoita auttaa Operaatio Pajunkissa. Autoliiton vapaaehtoinen tiepalvelu päivystää tehostetusti pääsiäisen ajan maanantaihin saakka.

Autoliiton tiepalvelukeskuksen päivystysnumero on 0200 8080 (1,95 euroa/minuutti), josta autoilija saa apua matkan jatkamiseen mihin vuorokauden aikaan tahansa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.