Hiihtopomolta selkeä linjaus – tämä ratkaisee Venäjän kohtalon

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:in puheenjohtaja Johan Eliaschin mukaan Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n kanta ratkaisee Venäjän kohtalon hiihtolajeissa.

Venäjä ja Valko-Venäjä ovat olleet suljettuna hiihtolajeista viime keväästä lähtien. FIS tekee muutaman viikon päästä päätöksen, että jatketaanko maiden pannaa. Dagbladet tavoitti Eliaschin perjantaina, ja KOK:n kanta tulee hänen mukaansa olemaan ratkaisevassa asemassa.

– Seuraamme tarkkaan, mitä KOK tekee ja noudatamme heidän ohjeistustaan, Eliasch sanoi.

60-vuotiaan hiihtopomo kertoi, että FIS tulee todennäköisesti noudattamaan ohjeistusta, oli päätös mikä tahansa. Norjassa kritiikki on ollut ankaraa ja maa boikotoi vastikään FISin kokousta Sveitsissä. Norjan edustajana lajiliitossa toimiva Erik Röste pysyy edelleen kannassaan.

– Minun kantani on kristallinkirkas. Urheilun täytyy reagoida tähän järjettömään Ukrainaan ja sen väestöön kohdistuneeseen hyökkäykseen. Meidän tulee toivoa, että kaikki osallistuvat, mutta se voi vain tapahtua, kun väärinkäytökset loppuvat. Sodan kehitys ei valitettavasti osoita sitä, Röste sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat