Hiihtoliiton lääkelaukku puhuttaa

Malmin poliisin komisarion Anneli Mattssonin mukaan Hiihtoliitolle kuuluneesta lääkärilaukusta on jäänyt poliisin haltuun infuusionestepusseja ja ruiskuja. Mattssonin mukaan laukusta ilmoitettiin Hiihtoliiton sittemmin eronneelle lääkärille Juha-Pekka Turpeiselle.

Hiihtoliiton lääkelaukun sisältö puhuttaa.


Vantaalaiselta huoltoasemalta löytyneestä, Hiihtoliitolle kuuluneesta lääkärinlaukusta on jäänyt poliisin haltuun infuusionestepusseja ja ruiskuja, kertoo Malmin poliisin komisario Anneli Mattsson.

-Lääkärinlaukku löytyi Ala-Tikkurilan Shell-huoltoasemalta ja poliisi sai sen haltuunsa tiistaina 20. helmikuuta. Laukku oli jostain syystä ollut huoltoasemalla 10 päivää löytymisen jälkeen ennen kuin se luovutettiin poliisille, jutun tutkinnanjohtaja Anneli Mattsson kertoo.

-Laukun sisältö paljasti, että laukku kuuluu Suomen Hiihtoliitolle. Laukussa oli lääkemääräyksiä lääkäri Juha-Pekka Turpeisen nimellä. Löytyneestä laukusta ilmoitettiin Turpeiselle. Mattssonin mukaan Turpeinen kävi laukun sisällön läpi yhdessä jutun päätutkijan kanssa. Turpeinen kuitenkin jätti infuusionestepussit ja ruiskut poliisille, koska Turpeisen oli sanonut, että ne eivät kuuluneet laukun sisältöön.

Mattssonin mukaan lääkärinlaukkua ei luovutettu Turpeiselle, koska laukku oli Hiihtoliiton omaisuutta ja yhteiskäytössä. Mieshiihtäjien päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö kävi hakemassa laukun poliisilta.

-Jutun tutkija on tehnyt löytyneen lääkärilaukun sisällöstä kaksisivuisen liitteen. Sen mukaan laukussa oli ollut esimerkiksi erilaisia lääkkeitä, ampulleja, katetreja, tippaletkuja, tyhjiä infuusionestepusseja ja pari ruiskua, Mattson kertoo.

Juttua tutkittiin löytötavara-asiana

Mattsson kertoo, että jutun tutkinta on ainakin toistaiseksi päättynyt merkinnöin, että asiaan ei liity rikosta. Poliisi on tutkinut sitä löytötavara-asiana. Poliisi säilyttää pusseja ja ruiskuja poliisille toimitettuna tavarana. Mattssonin mukaan niitä säilytetään sääntöjen mukaan kolme kuukautta.

-Jos ylemmältä taholta tulee päätös, että ruiskut ja pussit täytyy luovuttaa tarkempia tutkimuksia varten, luovutamme ne tietysti tutkimuksiin. Jos niiden pussien ja ruiskujen omistaja löytyy, ne luovutetaan, jos ei löydy, ne hävitetään vähäarvoisina.

Mattsson ei osannut sanoa, kuinka poliisi menettelisi, jos joku muu kuin poliisi haluaisi tutkia poliisille jääneitä ruiskuja ja infuusionestepusseja.

-En osaa sanoa, kenellä olisi oikeus tutkia poliisin hallussa olevia löytötavaroita.

Hiihtoliiton lääkelaukku puhuttaa.

Laukun sisältö viittaa verenohennukseen

Huoltoasemalta löytyneen Hiihtoliiton lääkärinlaukun sisältö viittaa verenohennukseen, sanoo Suomen antidoping-toimikunnan valvontaryhmän puheenjohtaja.

Puheenjohtaja Timo Seppälän mukaan laukussa olleilla lääkkeillä kuten adrenaliinilla ja allergialääkkeillä hoidetaan niitä mahdollisia reaktioita, joita verenohennuslääkkeen käyttö aiheuttaa. Laukussa ollut Haes on samaa ainetta kuin Jari Isometsän tapauksen yhteydessä mainittu Hemohes.

Laukun sisältö viittaa Seppälän mielestä ammattitaitoiseen käyttöön, koska erilaisiin turvatoimenpiteisiin oli varauduttu.
(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja