Hiihtoliiton korkea pomo jättää tehtävänsä

Talousvaikeuksissa lomautuksiin turvautuva Hiihtoliitto ja sen kaupallinen yhtiö Nordic Ski Finland Oy tavoittelevat säästöjä myös liiton toimintojen uusin järjestelyin.

Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari-Pekka Jouppi vetäytyy osana muutosprosessia liiton toiminnasta "myöhemmin syksyllä".

Koronapandemia, energiakriisi, Ukrainan sota ja taantuma taivuttivat liiton ankariin säästötoimiin.

Hiihtoliitto ilmoitti maanantaina toiminnanjohtaja Ismo Hämäläisen allekirjoittamassa tiedotteessa, että se keskittyy jatkossa ydintoimintoihinsa. Strategiansa peruspilareiksi liitto määritti menestyksekkään huippu-urheilun, kehittyvän seuratoiminnan ja olosuhteiden kehityksen.

– Viime vuodet ovat tuoneet koronaepidemian, energiakriisin, Ukrainan sodan ja talouden taantuman vuoksi haasteita, joiden takia joudumme sopeuttamaan toimintaamme (taloustilanteeseen), Hämäläinen perustelee liiton kaavailemia muutoksia.

– Käymme läpi kaikki toimintomme ja organisoimme niitä osittain uudelleen.

Kisatapahtumien arvo korostuu

Jouppi jatkaa Hiihtoliiton kaupallisen johtajan tehtävässä ensi syksyyn.

– Meillä on vielä osa tulevan kauden kaupallisista neuvotteluista kesken, ja tarvitsemme Jari-Pekan osaamista niiden loppuun viemiseen. Tilanne sponsorimarkkinoilla on haastava, mutta onneksi hiihto kiinnostaa edelleen ja meillä on hyvät mahdollisuudet kumppaniverkoston täydentämiseen, Hämäläinen jatkoi.

Hämäläinen ennakoi Rukan ja Lahden maailmancupien sekä Suomen cupin kilpailujen korostuvan liiton keskeisinä tulonlähteinä.

– Muu liiketoimintojen kehittäminen ja markkinointikonseptien laajentaminen jäävät tässä vaiheessa vähemmälle huomiolle, Hämäläinen kertoi.

Hiihtoliitto ilmoitti aiemmin kesällä, että liiton ja Nordic Ski Finland Oy:n henkilöstö lomautetaan tehtävästä riippuen 4–8 viikon ajaksi. Muutosneuvotteluissa määritetyillä toimenpiteillä tavoitellaan hieman yli 400 000 euron säästöjä tällä tilikaudella, joka päättyy lokakuun lopussa.

Lue myös:

    Uusimmat