Mainos

Hiihtokeskukset houkuttavat salaperäisiä sijoittajia

Hiihtokeskusten laajentumishalut eivät ota laantuakseen, vaikka matkailijamäärät kääntyivätkin dramaattiseen laskuun viime vuonna.

Rinnealue toisensa jälkeen esittelee julkisuudessa kymmenien, jopa satojen miljoonien eurojen investointisuunnitelmia samaan aikaan kun nykyinenkin majoituskapasiteetti on huomattavalla vajaakäytöllä.

Hiihtokeskuksissa jo olemassa olevista vuodepaikoista käytössä on keskimäärin alle 40 prosenttia. Kuumimmankin kysynnän aikana helmi-maaliskuussa käyttäjiä löytyy vain noin kahdelle kolmasosalle pedeistä.

Talousasiantuntijoiden mukaan moni hiihtokeskus rakentaakin nyt investointisuunnitelmiaan katteettomille odotuksille, ei todelliselle tarpeelle ja kysynnälle. Hankkeet luvataan rakentaa yli 90 prosenttisesti yksityisellä pääomalla. Yhä useammin sijoittaja saapuu ulkomailta.

Maa-alueiden omistamiseen kytkeytyvää liiketoimintaa

Erityisen kiinnostuneita suomalaisista rinnealueista ovat venäläiset investorit. Hiihtokeskusten lähettyville hakeutuvia liikemiehiä ei kiinnosta matkailubisnes vuokramaalla. Maa-alueet halutaan ostaa ja omistaa ennen liiketoiminnan aloittamista.

Levillä myytiin juuri venäläisostajalle yhdellä kertaa kymmenen kiinteistöä.Vastaavia massakauppoja on tehty myös muissa hiihtokeskuksissa. Nilsiän Tahkolla venäläisomistukseen on siirtynyt 75 maa-aluetta, 3000 neliöstä kymmeneen hehtaariin. Toisin kuin etukäteen oletettiin niille rakentuneita huviloita ei ole luovutettu vuokrauskäyttöön.

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.