Hiihdon MM-kisat Suomeen? Tämä on tilanne

Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) on myöntänyt lisäaikaa Lahden 2029 MM-kisojen hakuprosessiin 4. heinäkuuta asti, jolloin järjestelysopimus on allekirjoitettava FIS:n kanssa. Suomen Hiihtoliitto kertoi asiasta tiistai-iltana.

Suomen Hiihtoliitto jätti kisahakemuksen yli vuosi sitten, eikä määräaikaan mennessä tullut muita isännyyshakemuksia. Päätös vuoden 2029 MM-kisoista sekä kisojen järjestelysopimus oli tarkoitus allekirjoittaa tiistaina FIS:n kongressissa Reykjavikissa. Suomen Hiihtoliitto oli kuitenkin etukäteen informoinut Kansainvälistä hiihtoliittoa, Lahden kaupunkia sekä Lahden Hiihtoseuraa, että hakuprosessiin ja järjestelysopimuksen allekirjoittamiseen FIS:n kanssa tarvitaan lisäselvitysaikaa Hiihtoliiton taloudellisesta tilanteesta johtuen.

Hiihtoliiton puheenjohtaja Sirpa Korkatti tarkentaa, että Suomen Hiihtoliitto ei voi allekirjoittaa järjestelysopimusta Kansainvälisen hiihtoliiton kanssa ennen kuin osapuolet ovat päässeet yksimielisyyteen MM-kisojen paikallisesta kustannustenjakosopimuksesta.

– Meillä on vakaa yhteinen tahtotila Lahden kaupungin ja Lahden Hiihtoseuran kanssa päästä yksimielisyyteen paikallisesta kustannustenjakosopimuksesta. MM-kisojen hieno tarina Lahdessa ansaitsee jatkoa. Yhteisenä tavoitteenamme on, että kisat järjestetään, mutta ei millä hinnalla hyvänsä, Korkatti kertoi tiedotteessa.

– Suomen Hiihtoliitolla on merkittävä perintö ja historia suomalaisen hiihtourheilun edistäjänä, menestyksen tuojana sekä jännityksen, ilon ja jaettujen kokemusten jakajana. Samalla meillä on vastuu huolehtia, että Hiihtoliitto on taloudellisesti kestävällä pohjalla sekä kisoihin mentäessä, että kisojen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat