HIFK-pomo rikkoi hiljaisuuden rahavaikeuksista – näin Roman Eremenkoon ja kumppaneihin oli varaa

Tulosruutu: Roman Eremenko siirtyy HIFK:hon

HIFK:n toimitusjohtaja Jarno Salmivuori on antanut tilannepäivityksen konkurssin partaalla olevan Veikkausliiga-seuran nykytilasta.

HIFK on tehnyt kesän aikana neljä uutta pelaajahankintaa. Satsaukset ovat luonnollisesti herättäneet kiivasta keskustelua seuran talousahdingon vuoksi.

Tuoreimpana hankintana julkistettiin Suomen maajoukkueen entinen tähtinimi Roman Eremenko. Uusi laitapuolustaja Guillermo Sotelopuolestaan ostettiin FF Jarosta siirtokorvausta vastaan.

Salmivuoren mukaan uusiin hankintoihin on ollut varaa lähteneiden pelaajien ansiosta. Portugalin entinen MM-kisavahti Beto jätti seuran aiemmin tässä kuussa, minkä lisäksi Real Madridin akatemiasta lähtöisin oleva espanjualaispuolustaja Pipe Saez lopetti ammattilaisuransa.

–  Lähteneet pelaajat ovat avanneet budjettiimme mahdollisuuden rakentaa joukkuetta loppukautta ajatellen taistellessamme sarjapaikasta. Toimintaamme ohjaa erittäin tiukka talouskuri tällä hetkellä. Mitkään siirtoikkunan aikana tehtävät liikkeet eivät tule nostamaan kustannuksiamme yli esimerkiksi kesäkuun budjetin, Salmivuori kertoo HIFK:n tiedotteessa.

Salmivuori kertoo, ettei Sotelon siirtokorvauksen suuruutta voida paljastaa julkisuuteen HIFK:n ja Jaron välisen vaitiolovelvollisuuden takia. 35-vuotiaan Eremenkon kerrotaan myös mahtuvan seuran pelaajabudjetin sisään.

– Roman Eremenkon sopimus on iso juttu meille ja olen varma, että yleisöä kiinnostaa nähdä yksi kautta aikojen parhaista suomalaispelaajista Veikkausliigassa. Raha ei ollut hänelle kynnyskysymys – se oli halu pelata ja auttaa Mixua (Paatelaista) sekä koko HIFK:ta tässä taistelussa, joka jatkuu maanantaina Interiä vastaan.

Kesäkuun alussa aloitettu lippukampanja on herättänyt myös kysymyksiä. Salmivuori sanoo kampanjan sujuneen hyvin, mutta toivoo yhä kaiken mahdollisen tuen yhteisöltä.

– Kiitos yhteisön tuen, se on sallinut osaltaan myös seuran jatkon heinäkuunkin jälkeen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tilanne olisi vieläkään hyvä, tilanne on edelleen erittäin vakava. Yleisöä toivotaan edelleen liikkeelle sankoin joukoin ja kampanja jatkuu edelleen myös elokuussa, Salmivuori lisää.

Lue myös:

    Uusimmat