HIFK ja Kiekko-Espoo iskevät yhteen – naisten Liigan ratkaisevat finaalit C Moressa!

C More seuraa jääkiekon Naisten Liigan kauden loppuhuipennusta tiistaina 21.3. pelattavasta kolmannesta finaaliottelusta eteenpäin. Suomen mestaruudesta pelaavat kevään runkosarjavoittaja HIFK sekä puolustava mestari Kiekko-Espoo. 

Naisten liigan kevät huipentuu paras viidestä -mallilla pelattavaan finaalisarjaan. C More lähettää suorana ratkaisevat finaaliottelut aina mestaruuden ratkeamiseen saakka. Helsingin jäähallissa pelattava kolmas finaaliottelu käynnistyy C Moressa tiistaina 21. maaliskuuta kello 18.00. Ottelun selostaa Markus Piirainen ja asiantuntijana selostamossa on Annina Rajahuhta.

– HIFK on tehnyt Saara Niemen komennossa systemaattista ja hienoa nousua naisten jääkiekon huipulle. Tällä kaudella HIFK:n joukkue vilisee niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin tähtiä, ja joukkue on edennyt vakuuttavalla tavalla kohti finaaleita. Vaikka HIFK mielestäni lähteekin tähän finaalisarjaan ennakkosuosikkina, mahdollistavat Kiekko-Espoon kokenut ja meritoitunut päävalmentaja Sami Haapanen sekä Espooseen iskostettu voittamisen kulttuuri sen, että nuorempi ja kokemattomampi espoolaisjoukkue pystyy taistelemaan tänäkin vuonna kirkkaimmista mitaleista, kertoo Rajahuhta finaalien kynnyksellä.

Runkosarjavoittaja HIFK on ollut pudotuspeleissä voittamaton jahdatessaan seurahistoriansa ensimmäistä Suomen mestaruutta. Viime keväänä Naisten Liigan finaalissa mittaa otti sama finaalipari. Silloin sarja päättyi Kiekko-Espoon seurahistorian 16. mestaruusjuhliin. 

– Kiekko-Espoon joukkueesta kannattaa seurata erityisesti hyökkääjä Anni Montosta, koko espoolaisen kiekkopolun läpi käynyttä pelaajaa, joka säntillisellä työnteolla on osoittanut kuuluvansa Kiekko-Espoon johtaviin pelaajiin nuoresta iästään huolimatta. Myös parrasvaloihin tällä kaudella noussut nuori ja taitava Julia Schalin on pystynyt kantamaan vastuuta kiekollisesta pelaamisesta ja tuloksen teosta Espoossa. HIFK:n joukkueesta puolestaan kannattaa painaa mieleen erittäin taitava tshekkiläinen tähtihyökkääjä Michaela Pejzlova, joka vei nimiinsä pistepörssin runkosarjassa ja johtaa nyt pudotuspelien pistepörssiä. Myös nuorelta tähdeltä, Sanni Vanhaselta, on lupa odottaa paljon loistavan pelikäsityksensä vuoksi, vinkkaa Rajahuhta.

C Moren kiekkokeväässä seurataan parhaillaan myös Liigan, Sveitsin liigan ja SHL:n pudotuspelejä sekä Mestiksen runkosarjan päätöskierroksia. Tuhdin seurajääkiekkokauden jälkeen C Moressa koittaa vielä kaksiviikkoinen kiekkokarnevaali, kun jääkiekon MM-kisoja pelataan toistamiseen Tampereella.

Naisten Liigan ottelut C Moressa

Ti 21.3. klo 18.00 3. finaali: HIFK – Kiekko-Espoo
To 23.3. mahd. 4. finaali: Kiekko-Espoo – HIFK
La 25.3. mahd 5. finaali: HIFK – Kiekko-Espoo 

Lue myös:

    Uusimmat