Mainos

Herlin kehottaa rauhallisuuteen paniikin keskellä

Markkinoiden paniikista huolimatta suomalaisen elinkeinoelämän ykkösmies Antti Herlin kehottaa pitämään nyt pään kylmänä.

Suomalaisten yritysten vahvuutena ovat erittäin hyvät tuotteet, Herlin rauhoittelee.

- En minä tässä vielä rupeaisi kirvestä kaivoon heittämään. Monessa paikassa maailmalla on erilaisia vaikeuksia, mutta yleensä kannattaa pitää pää kylmänä kaikkina aikoina, hän kommentoi rauhoitusmarkkinoiden tuoreinta romahdusta MTV:n uutisille.

Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja Herlin muistuttaa, että suomalaiset yritykset ovat hyvillä tuotteillaan vahvoissa asemissa.

- Meillä on erittäin hyviä tuotteita, se on aivan fundamentaalinen asia tässä.

Täysi paniikki valtasi tänään pörssit ympäri maailmaa: Tokiossa kurssit syöksyivät lähes kymmenen prosenttia, Helsingissä osakkeet halpenivat pohjalukemiin tämän kriisin aikana.

Pörssejä painaa pelko, että koko maailma on menossa taantumaan. Myös suomalaiset yritysjohtajat ovat varuillaan.

- Kyllä voidaan sanoa hyvällä syyllä, että tämä rahoituskriisi on jo siirtynyt reaalitalouden puoleen. Miten vahvasti se tulee vaikuttamaan, se tullaan näkemään, arvioi Wärtsilän konserninjohtaja Ole Johansson.

Epävarmat näkymät eivät ole vielä heikentäneet työllisyyttä Suomessa. Työttömyys on toistaiseksi kasvussa vain metsäteollisuudessa ja rakentamisessa.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.