Herkkusienillä kuorrutettu lohi ja paparjuuriperunasose 5.12.2000

Toimittaja Kaarina Roininen

Herkkusienillä kuorrutettu lohi


600-700 g painoinen kirjolohifilee
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
2 rkl tuoretta hienonnettua tilliä

Päälle:


1 rasia tuoreita herkkusieniä
1/2 tl valkosipulista pippuriseosta
ripaus suolaa
1/2 dl kermaa
1 dl juustoraastetta

voi- tai lehtitaikinaa

1. Laita kirjolohifile laakeaan uunivuokaan nahkapuoli astiaa vasten.
2. Ripottele fileelle suolaa, sitruunapippuria ja hienonnettua tilliä. Anna maustua sen aikaa kun käsittelet herkkusienet.
3. Leikkaa herkkusienet ohuiksi viipaleiksi ja haihduta niistä pannulla, älä ruskista.
4. Lisää pippuriseos, suola ja kerma. Anna kiehahtaa.
5. Levitä seos lohifileiden päälle.
6. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
7. Leikkaa sulatetusta ja ohueksi leikatusta voi- tai lehtitaikinasta ohuita suikaleita taikinapyörällä.
8. Tee niistä vinoristikko herkkusienillä päällystetyn lohen päälle. Voitele ristikko munalla.
9. Kypsennä 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30-35 minuuttia.

Piparjuuriperunasose


8 jauhoista perunaa
vettä
200 g piparjuurituorejuustoa
ripaus suolaa

1. Kuori perunat ja lohko ne pieniksi paloiksi.
2. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä miedolla lämmöllä kannen alla 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
3. Soseuta perunat esim. säkövatkaimella.
4. Lisää piparjuurituorejuusto ja mausta suolalla.

Lue myös:

    Uusimmat