Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Herkkusienillä kuorrutettu lohi ja paparjuuriperunasose 5.12.2000

Julkaistu 23.05.2001 11:36

Toimittaja Kaarina Roininen

Herkkusienillä kuorrutettu lohi


600-700 g painoinen kirjolohifilee
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
2 rkl tuoretta hienonnettua tilliä

Päälle:


1 rasia tuoreita herkkusieniä
1/2 tl valkosipulista pippuriseosta
ripaus suolaa
1/2 dl kermaa
1 dl juustoraastetta

voi- tai lehtitaikinaa

1. Laita kirjolohifile laakeaan uunivuokaan nahkapuoli astiaa vasten.
2. Ripottele fileelle suolaa, sitruunapippuria ja hienonnettua tilliä. Anna maustua sen aikaa kun käsittelet herkkusienet.
3. Leikkaa herkkusienet ohuiksi viipaleiksi ja haihduta niistä pannulla, älä ruskista.
4. Lisää pippuriseos, suola ja kerma. Anna kiehahtaa.
5. Levitä seos lohifileiden päälle.
6. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
7. Leikkaa sulatetusta ja ohueksi leikatusta voi- tai lehtitaikinasta ohuita suikaleita taikinapyörällä.
8. Tee niistä vinoristikko herkkusienillä päällystetyn lohen päälle. Voitele ristikko munalla.9. Kypsennä 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30-35 minuuttia.


Piparjuuriperunasose


8 jauhoista perunaa
vettä
200 g piparjuurituorejuustoa
ripaus suolaa

1. Kuori perunat ja lohko ne pieniksi paloiksi.
2. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä miedolla lämmöllä kannen alla 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
3. Soseuta perunat esim. säkövatkaimella.
4. Lisää piparjuurituorejuusto ja mausta suolalla.

Lisää aiheesta:

Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvulla
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • 17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."

  • 11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!