Henriksson: RKP on valmis neuvottelemaan paikasta hallituksessa

Miltä hallituksen muodostaminen näyttää? 10:09
Katso myös: Miltä hallituksen muodostaminen näyttää?

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on tyytyväinen puolueen eduskuntavaalitulokseen. Puolueen paikkamäärä eduskunnassa säilyy ennallaan.

– Eduskuntavaaleista tuli lopulta pääministerivaalit, mikä ei suosinut pienempiä puolueita. Tästä huolimatta RKP pitää asemansa yhdeksän kansanedustajan voimin, Anna-Maja Henriksson sanoo tiedotteessa. 

– Uudellamaalla emme yltäneet neljänteen kansanedustajapaikkaan, mutta Varsinais-Suomessa varmistimme edustajapaikan ja Vaasan vaalipiirissä jatkamme myös neljällä edustajalla. RKP saavutti torjuntavoiton erittäin vaikeassa vaalikamppailussa. Tästä meidän pitää olla ylpeitä.

RKP menestyi myös perinteisten alueidensa ulkopuolella. Puolueella oli ensimmäistä kertaa eduskuntavaaliehdokkaita kaikissa Manner-Suomen vaalipiireissä.

"Hallitusneuvotteluista ei tule helppoja"

Henriksson ennustaa pitkiä ja vaikeita hallitusneuvotteluita.

– Hallitusneuvotteluista ei tule helppoja. Suomen ruotsalainen kansanpuolue on valmis neuvottelemaan, mutta emme tingi arvoistamme, Henriksson sanoo.

– Haluamme nähdä menestyvän Suomen, jossa lopetamme velkaantumisen ja tasapainotamme maan talouden. Tarvitsemme myös työperäistä maahanmuuttoa ja kasvua edistävää veropolitiikkaa. 

RKP tavoittelee lisäksi Suomen kaksikielisyyden vahvistamista, "ei heikentämistä". 

Anna-Maja Henriksson – Mitä kehonkieli kertoo? 1:16
Katso myös: Anna-Maja Henriksson – mitä kehonkieli kertoo?


Lue myös:

    Uusimmat