"Helvetin enkelit ja tosi-TV-tähti" – näin Suomen eriskummallisesta maskikohusta uutisoitiin ulkomailla

Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounema eroaa, miten suojavarustekaupat jatkuvat tulevaisuudessa? – Näin ministeri Tuula Haatainen kommentoi maskikohua tiedotustilaisuudessaan 37:26
Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounema sai lähteä – näin ministeri Tuula Haatainen kommentoi suojavarustekauppoja.

Eriskummallinen maskifiasko ja sen seuraukset ovat ylittäneet uutiskynnyksen ulkomaisissa tiedotusvälineissä.

Harvapa olisi vielä alkuviikosta uskonut, että hengityssuojien hankkiminen aiheuttaisi viranomaisten riesaksi kohun, johon liittyvät kauneusyrittäjä Tiina Jylhä ja jopa moottoripyöräkerho Helvetin enkelit.

Totuus on tarua ihmeellisempää, ja tämän on saanut kuulla myös esimerkiksi politiikkalehti Politicon yleisö.

Arvostetun lehden Euroopan version verkkoartikkelin on kirjoittanut suomalaistoimittaja Melissa Heikkilä, ja se on varustettu otsikolla "Helvetin enkelit ja tosi-tv-tähti – kuinka Suomen maskipula muuttui oudoksi".

– Suomella on epätavallinen koronavirusongelma, kuuluu torstaina julkaistun jutun alku.

Jutussa kuvaillaan etenkin suomalaisten medioiden uutisointiin nojaten, mistä erikoisessa sotkussa on kyse.

Uutistoimistot tarttuivat perjantain uutisiin

Myös perjantain uutinen Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Louneman eroamisesta on ylittänyt kansainvälisen uutiskynnyksen.

Uutistoimisto Reutersin sähkeen otsikko on "Suomen hätävarakeskuksen päällikkö eroaa kasvomaskiostoon liittyen". Sähke on suomalaistoimittaja Anne Kaurasen käsialaa.

– Suomen Kuvalehti ja Helsingin Sanomat uutisoivat, että ensimmäinen maskitoimitus ostettiin toimijalta, joka harjoitti aiemmin pikavippibisnestä ja joka on ulosotossa. Reuters ei onnistunut varmistamaan uutisia tai saamaan toimijaan yhteyttä kommenttia varten, sähkeessä sanotaan.

Tiina Jylhästä sähkeessä ei käytännössä mainita.

Monet ruotsalaismediat ovat puolestaan julkaisseet uutistoimisto TT:n uutisen otsikolla "Osti huonoja kasvomaskeja – huippujohtaja erotetaan".

Lue myös:

    Uusimmat