Raju tulitus tallentui videolle: Helvetin enkeleiden kerhotilaan ammuttiin 11 laukausta liikkuvasta autosta – johti ehdollisiin vankeuksiin

Drive-by-ammuskelu Helvetin enkelien kerhotalolle tallentui valvontakameralle 1:28

Helvetin enkeleiden kerhotilan tulittamisen syynä Lappeenrannassa oli kauna liivijengiä kohtaan. Näin arvioi Etelä-Karjalan käräjäoikeus perjantaisessa tuomiossaan.

Syyttäjä vaati iskun vuoksi kolmelle miehelle ensisijaisesti rangaistusta muun muassa kahdesta murhan yrityksestä, mutta tuomioistuin katsoi, että teossa oli kyse vaaran aiheuttamisesta.

Helvetin enkeleiden kerhotilan seinään ammuttiin toukokuussa rynnäkkökiväärillä 11 laukausta ohi ajaneesta liikkuvasta autosta. Kuusi luotia lävisti rakennuksen ulkopinnan ja tunkeutui sisätiloihin.

Rakennuksessa oli sisällä kerhon presidentiksi tituleerattu johtaja ja toinen jäsen, mutta he eivät haavoittuneet.

Motiivina kauna

Ampumisen taustalla vaikutti oikeuden mukaan se, että Helvetin enkeleiden jäsenet olivat pahoinpidelleet aiemmin kaksi autossa olleista miehistä.

Kolmas puolestaan oli kantanut kaunaa jengin johtajalle muusta henkilökohtaisesta syystä.

Ennen iskua liivijengin pomo oli lyönyt kärhämän yhteydessä nyrkillä myöhemmin rynnäkkökiväärin liipaisinta painanutta miestä ravintolan edustalla Imatralla.

Syyttäjän mukaan tarkoituksena oli estää miestä puhumasta poliisille toisessa tutkinnassa, mutta oikeus ei löytänyt näyttöä oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta. Tuomioistuin katsoi, että mukiloija syyllistyi pahoinpitelyyn.

Helvetin enkeleiden edustajat syyllistyivät pahoinpitelyyn

Rynnäkkökiväärillä tulittamisen taustalla vaikutti myös maaliskuinen välikohtaus, jossa kaksi Helvetin enkeleiden jäsentä oli ajanut autolla takaa yhtä iskussa mukana olleista ja yrittänyt kiilata tätä tieltä.

Miehet olivat vetäneet uhrin ulos autosta, kaataneet tämän maahan ja pahoinpidelleet nyrkeillä ja potkimalla.

Oikeus katsoi, että tapahtumien yhteydessä Helvetin enkeleiden edustajat syyllistyivät muun muassa pahoinpitelyyn.

Koko porukalle ehdollista vankeutta

Rynnäkkökiväärillä Helvetin enkeleiden kerhotilaa tulittanut mies sai vuoden ja yhdeksän kuukautta ehdollista vankeutta. Vaaran aiheuttamisen ohella hänet tuomittiin kahdesta ampuma-aserikoksesta.

Autoa ajanut mies sai vuoden ja kaksi kuukautta ehdollista vankeutta, joka tuli vaaran aiheuttamisen ohella perusmuotoisesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta sekä huumausainerikoksesta. Kolmas iskuretkellä mukana ollut sai kuusi kuukautta ehdollista vankeutta.

Hells Angels Carelia MC:n nokkamies tuomittiin pahoinpitelyn ohella ampuma-aserikoksesta ja tuottamuksellisesta kätkemisrikoksesta. Rangaistus on neljä kuukautta ja 15 päivää ehdollista vankeutta.

Kaksi muuta jengin edustajaa saivat niin ikään ehdollista vankeutta. Toinen miehistä sai pahoinpitelystä viisi kuukautta ehdollista vankeutta ja toinen pahoinpitelystä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä rattijuopumuksesta kuusi kuukautta ehdollista.

Lue myös:

    Uusimmat