Helteisen ilman pulssi vyöryy kohti Suomea: Nyt paistatellaan jo 20 asteen lämmössä – ensi viikon sää jännittää meteorologiakin

4:02
MTV Uutiset Live: Mitä kuukausiennuste povaa juhannuksen ilmoista? Katso videolta!

Viikko lähtee käyntiin kesäisissä tunnelmissa, sillä aurinkoisilla alueilla lämpömittari kohoaa 20 asteen paikkeille.

Terminen kesä voi alkaa pohjoisessa tänä vuonna hieman etuajassa, arvelee meteorologi Markus Mäntykannas. Tyypillisesti pohjoisessa terminen kesä alkaa vasta kesäkuun puolella. 

– Nyt ollaan termisen kesän kynnyksellä. Kun keskilämpötila kohoaa pysyvästi yli kymmenen asteen, alkaa terminen kesä. 

Ja kesäiseltä nyt tuntuukin.

– Aurinkoisilla alueilla, maanantaina ja tiistaina voi mennä 20 astetta rikki. Idässä lämmintä on vielä keskiviikkonakin.

Euroopasta vyöryy helteisen ilman pulssi

Sen jälkeen viikko jatkuu kylmempänä. Viikonlopun sää on sen sijaan Mäntykannaksen mukaan arvoituksellinen. Siihen vaikuttavat kaakosta tuleva virtaus sekä Euroopan matalapaine.

– Viikonloppu näyttää tällä hetkellä lämpimältä, mutta Suomen eteläpuolelta lähestyvät sadealueet voivat muuttaa reittiään vielä moneen otteeseen. Näyttäisi siltä, että etelärannikolla voisi sataa.

Lähipäivien ennusteissa on muutakin jännitettävää: On nimittäin mahdollista, että ensi viikolla Suomessa rikkoutuu helleraja. 

– Euroopasta on helteisen ilman pulssi lähdössä vyörymään kohti Suomea. Jännitetään, miten ennuste lähipäivinä kehittyy, Mäntykannas kertoo MTV Uutiset Livessä.

Viimeisin kuukausiennuste antoi jo vihiä siitä, millaista säätä juhannukseksi odotetaan. Katso ylläolevalta videolta, mitä sääkartat paljastavat keskikesän juhlan ilmoista!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja