Helteille ei vieläkään näy loppua – jopa kymmenen astetta tavanomaista lämpimämpää

3:32
Katso video: Meteorologi Miina Manninen ennustaa hellelukemia tuleville viikoille.

Kuukausiennusteen mukaan korkeapaine pysyttelee Suomen yllä ja Suomi kuuluu ainakin osittain korkeapainealueeseen vielä seuraavat viikot.

– Vielä tämä viikko on huomattavasti lämpimämpi ja koko kuukausi mennään hieman keskimääräistä lämpimämmässä säässä. Helteet jatkuvat, meteorologi Miina Manninen kertoo MTV Uutiset Livessä.

Viileämpää ilmaa saadaan odottaa. Käynnissä oleva helleputki on alkanut jo kesäkuun puolivälissä, eli sunnuntaina tässä putkessa on jo 25. hellepäivä. Helteet näyttävät jatkuvan myös ensi viikolla, joten kohta on ollut kuukausi hellettä putkeen.

Tätä vauhtia käynnissä on kaikkien aikojen hellekesä.

Keskimääräistä lämpimämpää kaikkialla maassa

Varsinkin tällä viikolla ero keskimääräiseen lämpötilaan on voimakkainta Pohjois- ja Itä-Suomessa, jossa on jopa kymmenen astetta tavanomaista lämpimämpää. Lännessä on noin viisi astetta tavallista lämpimämpää. Ensi viikolla suurin ero keskimääräiseen lämpötilaan on Etelä-Suomessa.

Sademäärät ovat vähäisiä ja tulevat viikot näyttävät tavanomaista kuivemmilta. Tällä hetkellä koko maassa on voimassa metsäpalovaroitus ja paikoin varoitus on jopa voimakkaampi kuin tavallisesti. Varoitus pysyy varmasti voimassa koko kuukauden.

– Saisi sataa aika paljon, että niin pahasti kuivunut maasto elpyisi sen verran, ettei tarvitsisi olla niin varovainen tulen kanssa. Erityistä varovaisuutta tarvitaan juuri nyt, Manninen toteaa MTV Uutiset Livessä.

Järvivesien lämpötilat ovat 19–24 asteen välillä. Lämpimät järvivedet tuovat mukanaan sinilevää. Tavanomaista lämpimämpi kesäkuu myös järvivesien puolesta tarkoittaa suotuisia olosuhteita sinilevälle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja