Helsinkiläisyrittäjä kyllästyi totaalisesti huumekauppaan ravintolansa kulmilla – laskee menettävänsä vuodessa 100 000 euron liikevaihdon: "Täällä on jonkinlainen mafia"

11:49
Katso ravintoloitsija Lahikaisen koko haastattelu videolta.

Ravintoloitsija Ari Lahikainen on täysin suivaantunut Itä-Helsingin huumekauppaan. Lahikainen tilittää Vinkkimiesten erikoisjaksossa, kuinka huumebisnes on viime vuosina vaikuttanut suoraan hänen liiketoimintaansa.

– Menetän sen takia vuodessa 100 000 euroa liikevaihdosta, Lahikainen sanoo.

Lahikainen on pyörittänyt Idän Piste -nimistä ravintolaa Itäkeskuksessa jo 22 vuotta.

Kymmeniä asiakkaita hakemassa neuloja

Viime vuodet aivan ravintolan vieressä on ollut päivätoimintakeskus Symppis, jonka tarkoituksena on muun muassa päihteiden käytöstä johtuvien haittojen vähentäminen.

Terveysneuvontapisteessä käy päivittäin vähintään kymmeniä huumeriippuvaisia asiakkaita hakemassa puhtaita huumeneuloja.

Lähiympäristössä on käynyt ammattimainen Rivotril-tablettien kauppa vuosien ajan ja lisäksi muu huumekauppa, jossa Lahikaisen mukaan reviirit on jaettu etukäteen sopimuksilla.

– Tässä on jonkinlainen mafia, Lahikainen täräyttää ja moittii samalla viranomaisia siitä, ettei kaikkea voitavaa ongelman ratkaisemiseksi ole vieläkään tehty.

Kokaiini lisääntynyt Suomen markkinoilla

VInkkimiehet käsittelee ohjelmassa myös viimeaikaisia kokaiinijuttuja. Aine on poliisin mukaan lisääntynyt selvästi Suomen huumemarkkinoilla.

Jakson aiheina ovat lisäksi Supon organisaatiouudistus ja pian tulossa oleva Jari Aarnion huumejutun hovioikeustuomio.

Vinkkimiehet oli alun perin MTV Uutisten nettisarja, jossa rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen puivat ajankohtaisia rikos- ja oikeusmaailman asioita.

Talvesta 2017 alkaen Vinkkimiehet on ollut osa MTV:n Rikospaikka-ohjelmaa. Ohjelman kuudes kausi käynnistyy 18. syyskuuta 2019.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja