Mainos

Helsinkiläinen ravintola nappasi Michelin-tähden

Alle vuoden avoinna ollut Luomo sai ravintola-alan tavoitelluimman kunniamerkin.

Helsingin Kruununhaassa sijaitseva ravintola Luomo on saanut Michelin-tähden. Luomon tähti komeilee Michelin Main Cities Europe 2010 -ravintolaoppaassa, joka käyttää tähtiä luokitellakseen maailman parhaita ravintoloita. Erikoisen kunniamaininnasta tekee se, että Luomo on ollut toiminnassa vain yhdeksän kuukautta.

– Aivan loistavalta tuntuu, jännittyneeltä ja loistavalta. Osattiin me tähteä varovaisesti toivoa, mutta kyllä se silti yllätyksenä tuli, Luomon keittiömestari-omistaja Jouni Toivanen sanoo Kauppalehdessä.

Yhdellä tähdellä palkittua ravintolaa pidetään arvostelijoiden mukaan erittäin hyvänä omassa luokassaan. Ravintola voi olla kallis luksuspaikka tai yksinkertainen pieni ravintola, jossa saa hyvän aterian kohtuuhintaan.

Aiemmin yhden tähden Suomessa ovat saaneet Postres, Carma ja Demo; kaksi tähteä kotimaassamme on saanut vain Chez Dominique -ravintola.

Luomossa tarjoillaan vain yhtä menua, joka vaihtuu kuukausittain. Tarjolla on kolmen, viiden tai seitsemän ruokalajin aterioita, joille tulee hintaa 45 – 69 euroa.

MTV3/Maria Aarnio

Lähteet: Kauppalehti.fi, Aamulehti.fi

Kuva: Lehtikuva

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.