Mainos

Helsinkiläinen perheenäiti paljasti puistattavia epäkohtia lasten seikkailupuisto Hoplopissa – "Lapsethan eivät tällaista huomaa, hehän vain leikkivät"

1:25
Helsinkiläinen perheenäiti kuvasi Vantaanportin Hoplopin tiloja sunnuntaina.

Lasten seikkailupuisto Hoplop on joutunut tehostamaan ja aikaistamaan Vantaanportin tilojensa siivousta, kun julkisuuteen levisi kuvia, jotka paljastavat järkyttäviä epäkohtia puiston leikkitilojen siivouksen tasosta. 

Helsinkiläinen perheenäiti vieraili sunnuntaina kahden lapsensa kanssa Vantaanportin Hoplopissa. Hänen 2- ja 6-vuotiaat lapsensa olivat juhlistamassa ystävänsä syntymäpäiviä.

Perhettä odotti kuitenkin ikävä yllätys: Hoplopin tilat olivat sanalla sanoen törkyisessä kunnossa.

– Kun kiipesimme ylöspäin tunneleita kohti, huomasimme, että ne olivat aivan hirveässä pölyssä. Kuljimme tunneleita eteenpäin ja pölyä oli kaikkialla. Vain osa tunneleista näkyy ottamissani kuvissa, mutta sitä pölyä oli kaikkialla, perheenäiti kertoo tuohtuneena MTV Uutisille.


Helsinkiläinen perheenäiti otti tämän kuvan sunnuntaina Vantaanportin Hoplopissa.

– Lapsethan eivät tällaista huomaa. Hehän vain leikkivät. Monet vanhemmat istuvat kahvilla alhaalla, eivätkä seuraa lapsiaan tunneleihin. Itse kuljin siellä 2-vuotiaan perässä ja huomasin paikan likaisuuden, hän jatkaa.

Poikien äiti kiiruhti antamaan palautetta.

– Heti kierroksen jälkeen menin sinne alas sanomaan juhlia järjestäneelle perheelle, että tilat olivat hirveässä kunnossa. Otin puhelimella kuvia ja laitoin palautteen menemään Hoplopiin maanantaina.

Toimitusjohtaja: "Parantamisen varaa on"

Hoplopin toimitusjohtaja Petri Pitkäranta vastasi palautteeseen henkilökohtaisesti. Vastineessaan hän totesi, että ”siisteys ja turvallisuus” ovat Hoplopille ”kunnia-asioita”. Lisäksi hän lupasi käynnistää toimenpiteet asian korjaamiseksi.

Pitkäranta on hallituksen jäsen myös kiinteistöpalveluita tarjoavassa Apuisäntä Oy:ssä, joka markkinoi palveluitaan ikääntyville. Yhtiö käyttää valttinaan kokemustaan "hoiva-alalta".

Tuohtunut perheenäiti pitää kuitenkin Hoplopin käynnistämiä toimia siivoustyön edistämiseksi hitaina ja riittämättöminä.

– Kun palautteen laitoin maanantaina ja suursiivous luvattiin käynnistää kesäkuun alussa, niin siellähän ehtivät lapset juoksennella lian keskellä kaksi viikkoa. Ihmettelen, miksi he eivät käynnistä sitä saman tien, hän hämmästelee.

Hoplopin vastineessa kerrottiin hänelle, että suursiivouksen lisäksi tiloja siivotaan päivittäin.

– Miten he eivät ole tällaista sitten voineet huomata? Kyllä tällainen pöly näyttää siltä, että se on kertynyt puolen vuoden ajalta, poikien äiti arvioi.

MTV Uutisille, että suursiivous oli tilattu Hoplopiin jo ennen tämän palautteen saapumista.

– Tämä sama asia oli meillä huomattu jo aikaisemmin ja totesimme, että asialle pitää tehdä nopeasti jotakin. Tilasimme erikoissiivousta niille alueille, jotka eivät kuulu päivittäiseen yleissiivoukseen. Niihin oma henkilökuntamme ei voi mennä turvallisuussyistä, vaan se vaatii erikoisempia välineitä ja siksi tilaamme sen ulkopuolelta. Kun tämä palaute tuli, niin sisäinen prosessimme lähti vähän vilkkaammin toimimaan.

Hän kuitenkin myöntää, että Vantaanportin Hoplopin tilojen siivouksessa on parantamisen varaa.

– En halua missään tapauksessa vähätellä asiaa. Kyllä siinä  on parannettavaa myös omassa prosessissamme, Pitkäranta pahoittelee.

Poikien äiti kirjoitti pettymyksestään Facebookissa ja sai kommentteja myös muilta perheenäideiltä, jotka olivat huomanneet samankaltaista epäsiisteyttä myös muissa Hoplopeissa.

– Keravalla on kuulemma sama tilanne ja Tampereella myös. Keravalta oli laiteltu ihan vastaavanlaisia kuvia minulle.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja