Helsinkiläinen Dana on toivonut saavansa lapsen jo yli 10 vuotta – neljä keskenmenoa ovat olleet naiselle kova paikka: "Uskon, että menetän jotain paljon suurempaa"

3:29
Katso video: Dana kertoo kokemastaan lapsettomuudesta

Lapsettomuudesta kärsii noin 15 prosenttia hedelmällisestä iästä olevista pareista. Helsinkiläinen Dana puolisoineen on yksi heistä.

Dana Pikkarainen on toivonut saavansa lapsen jo yli 10 vuotta.

Danalla on takanaan yhteensä neljä keskenmenoa sekä lapsettomuushoitoja. Nainen myöntää, että lukuisat vastoinkäymiset ja se, että lasta ei kuulu, ovat olleet hänelle henkilökohtaisesti kovia paikkoja.

– Olin kuudennellatoista viikolla raskaana ja sitten saatiin selville, että lapsi sairastaa vakavasti edwardin oireyhtymää. Nää on ollut tottakai isoimpia pettymyksiä ja kovimpia paikkoja, Dana kertoo.

Dana pelkää menettävänsä jotain suurta

Dana myöntää, että lapsiperheiden näkeminen on hänelle kova paikka. Naisen mukaan se muistuttaa häntä jollain tapaa saavuttamattomasta unelmasta.

– Kun katson vanhempia ja niiden ilmeitä. Kun sä näät niiden ilmeistä kuinka paljon sieltä huokuu sitä ylpeyttä ja rakkautta. Ne oikein pakahtuu sitä rakkaudesta, hän kuvailee.

Dana uskoo, että suurin rakkauden tunne, mitä voi kokea, täytyy tulla oman lapsen kautta. 

– Mä uskon, että mä menetän jotain paljon suurempaa, mitä nää ihmiset saa. Mä vaihtaisin koska tahansa vapauden rakkauteen. 

Katso Danan koko koskettava tarina yläpuolelta löytyvältä videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja