Helsinki-Vantaan lentoasemalle merkittävä palkinto

Lentoasemayhtiö Finavialle on myönnetty arvostettu kansainvälinen lentokenttäpalkinto. 

Palkinto perustuu tutkimukseen, jossa matkustajat ovat arvioineet Helsinki-Vantaan lentoaseman Euroopan parhaaksi kokoluokassa 15–25 miljoonaa matkustajaa, Finlavia tiedottaa.

ASQ-palkinnon (Airport Service Quality) on myöntänyt lentoasemien kansainvälinen kattojärjestö Airports Council International (ACI). Palkinnot jaettiin lentoasemille, jotka olivat alueensa ja kokoluokkansa parhaita.

Palkinto perustuu jatkuvaan asiakastyytyväisyyden ja palvelujen laadun mittaukseen. ASQ-tutkimukseen osallistuu vuosittain liki 400 lentoasemaa 95 maasta. 

Tutkimusta varten Helsinki-Vantaan lentoasemalla haastatellaan vuosittain noin neljää tuhatta lentomatkustajaa.

Lentomatkustajat arvioivat ASQ-tutkimuksessa 30:a eri palvelukategoriaa muun muassa opastusta, asiakaspalvelua, lähtöselvitystä sekä ostos- ja ruokailumahdollisuuksia.

Finavia uudistanut ravintolavalikoimaa

Finavia kertoo uudistaneensa viime vuosina Helsinki-Vantaan palvelu- ja ravintolavalikoimaa osana lentoaseman mittavaa kehitysohjelmaa. 

Myös lähtöaula, tuloaula ja turvatarkastus ovat uudistuneet.

ASQ-palkinnon lisäksi Finavia sai kunniamaininnan pitkäjänteisestä työstä asiakastyytyväisyyden eteen. 

ACI World Director General’s Roll of Excellence -tunnustus myönnettiin maailmanlaajuisesti vain viidelle lentoasemalle. Viimeisen viiden vuoden aikana Finavia on saanut ASQ-palkinnon vuosina 2018, 2019, 2020 ja 2022.

Lue myös:

    Uusimmat