Helsinki toivottaa sähköpotkulaudat tervetulleiksi talveksi, mutta onnettomuusriski liukkailla kaduilla on tosiasia: "Ei tilanne varmaan ainakaan parane"

9:49
Helsingin kaupungin liikenne- ja katusuunnittelupäällikkö Reetta Putkonen korosti MTV Uutiset Livessä kypärän käytön ja liikennesääntöjen noudattamisen merkitystä potkulautojen käytössä.

Sähköpotkulaudat jäävät Helsingin kaduille myös talviajaksi. Helsingin kaupungin liikenne- ja katusuunnittelupäällikkö Reetta Putkonen sanoo, että potkulautayritykset toimivat markkinaehtoisesti ja kaupunkilaiset ratkaisevat pitkälti sen, miten talvikäyttö sujuu.

Putkonen vieraili MTV Uutiset Livessä torstai-iltana. Hänen mukaansa Helsinki haluaa olla ympärivuotinen kaupunki ja potkulaudat ovat hyvä menopeli, jos niillä ajetaan liikennesääntöjen mukaisesti. 

Potkulautojen holtiton käyttö on kuitenkin aiheuttanut onnettomuuksia jo kesällä, eikä Putkonen usko, että niiltä vältyttäisiin talvellakaan. 

– Ei tilanne varmaan ainakaan parane, koska liukkaat lisääntyvät ja pimeää on enemmän. 

Lumiset kadut tuovat uusia haasteita

Talviaikaan sähköpotkulaudat saattavat aiheuttaa myös uudenlaisia ongelmia. Jos laudat peittyvät lumeen, riskinä on, että ne lähtevät esimerkiksi aura-autojen matkaan.

Putkosen mukaan kaupungin ja yritysten täytyy yhdessä pohtia, kuinka mahdolliset ongelmat ratkaistaan. Jos talvesta tulee erittäin luminen, Putkonen toivoo, että yritykset harkitsevat sitä, tuovatko ne laudat kaduille vai ottavatko ne kulkuvälineet väliaikaisesti pois käytöstä. 

Putkosen mukaan uudenlaiset liikkumistavat yritetään ottaa kaupunkisuunnittelussa huomioon. Yksinkertaisia ratkaisuja ei kuitenkaan ole, sillä kaupungissä ei ole juuri ylimääräistä tilaa.

Tilanne vaatii kompromisseja, kun rajallista tilaa täytyy jakaa eri liikkumismuotojen kesken. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja