Helsinki on viime keväästä asti ollut varautunut al-Holin alueelta mahdollisesti palaaviin lapsiin ja äiteihin: "Eri palveluissa on tieto, että saattaa tulla palaajia"

4:34
Lastensuojelu on tehnyt yhteistyötä muiden tahojen kanssa, jotta mahdollisille al-Holin alueelta palaaville lapsille ja äideille voidaan tarjota parhaat mahdolliset palvelut.

Lastensuojelussa on viime keväästä lähtien valmistauduttu al-Holin alueelta palaaviin lapsiin ja äiteihin.

Ulkoministeriö tyrmää STT:lle väitteet siitä, että al-Holin leiriltä oltaisiin tuomassa suomalaisia jo tällä viikolla takaisin Suomeen. Ministeriö sanoo selvittävänsä eri skenaarioita osana virkamiesvalmisteluita, mutta mitään ei ole juuri nyt tapahtumassa.

Muun muassa lastensuojelussa ollaan jo etukäteen varauduttu erilaisiin tilanteisiin, mikäli lapsia ja äitejä saapuu suomeen al-Holin alueelta.

– Helsingin sosiaali- ja terveystoimi on jo viime keväästä lähtien varautunut, että al-Holin alueelta saattaa tulla Suomeen lapsia ja äitejä. Me olemme valmistautuneet erilaisiin vaihtoehtoihin paluussa, eli joko sieltä tulee lapsia yksin tai lapsia äitiensä kanssa tai sieltä tulee lapsia yksitellen tai isompana ryhmänä.

– Meidän keskeisin tehtävä on järjestää tarvittavat terveys- ja sosiaalipalvelut ja tähän on varauduttu, kertoo Helsingin lastensuojelun johtaja Saila Nummikoski.

"Olemme valmistautuneet tähän tilanteeseen"

Nummikosken mukaan lastensuojelu on muiden tahojen kanssa tehnyt yhteistyötä, jotta mahdollisille palaajille voidaan tarjota kaikki keskeisimmät palvelut. Nummikoski ei kuitenkaan kommentoi, mitä konkreettisia palveluja voidaan palaajille mahdollisesti tarjota.

– En kommentoi yksittäisten lasten tai perheiden palveluiden tilannetta, mutta yleisesti totean sen, että me olemme valmistautuneet tähän tilanteeseen ja eri palveluissa on tieto, että saattaa tulla palaajia, toteaa Nummikoski.

Hänen mukaan taistelualueelta palaavalle lapselle parasta kuitenkin on, että voidaan tarjota vakaa ja turvallinen arki.

– Käydään koulua ja syödään ajallaan, mennään nukkumaan ja voidaan nukkua yö turvallisesti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja