Mainos

Helsinki Garden ei valmistu yhtä nopeasti kuin Hartwall Areena

Jääkiekkoseura Helsingin IFK kaavailee pelaavansa suunnitteilla olevassa uudessa monitoimihallissa syksyllä 2016. Aikataulu epäilyttää monia, vaikka paikallisvastustaja Jokerien Hartwall Areena valmistui HIFK:n suunnitelmia nopeammin.

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta muistutetaan, että kyse on kahdesta hyvin erilaisesta projektista.

– Tämän konseptin laajuus, sijoituspaikka ja siihen liittyvä liikenteen volyymi ovat herkkiä kysymyksiä, joiden osalta ei voida edetä niin suoraviivaisesti kuin Hartwall-hallissa tehtiin, toteaa kaupunkisuunnitteluviraston asemakaavapäällikkö Olavi Veltheim.

HIFK:n Helsinki Gardenia kaavaillaan liikenteen solmukohtaan Mäntymäen kentän parkkialueelle Helsingin Kisahallin kupeeseen. Hartwall Areena valmistui juuri ennen jääkiekon vuoden 1997 MM-kotikilpailuja Keski-Pasilaan, jonka Helsingin kaupunginvaltuusto määräsi tontiksi elokuun lopulla 1995.

– Kaavaprosessi ja toteuttaminen etenivät nopealla aikataululla, Veltheim toteaa.

Tonttia sen sijaan etsittiin yli vuoden verran, ja sijoitusvaihtoehtoja oli parhaimmillaan 14. Tontin valinnan jälkeen alkoi valituskierre, joka uhkasi hallin valmistumista ennen MM-kisoja. Korkein hallinto-oikeus kumosi asemakaavaan liittyneet valitukset 28. helmikuuta 1996, ja rakennustyöt aloitettiin heti seuraavana päivänä.

Yli 13 000 katsojan halli valmistui lopulta reilussa vuodessa, ja kustannukset nousivat 300 miljoonaan markkaan. Helsinki Gardenin kustannusarvio on peräti 400 miljoonaa euroa, mutta jäähallin lisäksi alueelle kaavaillaan muun muassa asuntoja, hotellia, kunto- ja kylpyläkeskusta sekä suurta ruokakauppaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.