Helsingin poliisioperaatio ohi: Turvapaikanhakijoille asetta esitellyt mies kiinni

Helsingissä poliisi on ottanut kiinni miehen, joka esitteli käsiasetta turvapaikanhakijoille vastaanottokeskuksen edessä, kertoo poliisi.

MTV Uutiset kertoi aiemmin poliisioperaatiosta, joka oli käynnissä aseistautuneen miehen takia.

Poliisi kertoo nyt, että mies oli autoillut Kutomotielle Pitäjänmäen vastaanottokeskuksen eteen ja astunut ulos aseen kanssa.

Mies esitteli käsiasetta turvapaikanhakijoille ja muun muassa läheisen ravintolan asiakkaille. Sen jälkeen hän meni takaisin sisälle autoonsa.

Paikalle saapui kymmenen poliisipartiota. Etsintöjen jälkeen poliisi löysi auton jalkatilasta pistoolin ja konepistoolin.

Yleisjohtaja, ylikomisario Jorma Makkonen Helsingin poliisista kertoo, että tapahtumien tarkka kulku on vielä hieman epäselvä. Miehen pidätys sujui kuitenkin rauhallisesti.

– Hän ei aiheuttanut kenellekään vaaraa, Makkonen sanoo.

Miestä epäillään ampuma-aserikoksesta, koska hänellä ei ollut lupaa aseisiin. Kutomotien vastaanottokeskuksessa on tällä hetkellä muun muassa Syyriasta ja Irakista saapuneita pakolaisia.

Juttua myös korjattu päivityksen yhteydessä: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että operaatio olisi ollut käynnissä Pitäjänmäen vieressä sijaitsevassa Talin kaupunginosassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja