Helsingissä kauppakeskus Hertsi avasi ovensa koronasta huolimatta – "Ainoa ryntäystilanne oli, kun avasimme ovet"

Suomen koronaepidemia nyt uuden vaiheen kynnyksellä? Yhä useampi potilas teho-osastolla 5:50
Yhä useampi potilas on teho-osastolla – onko Suomen koronaepidemia uuden vaiheen kynnyksellä?

Torstaiaamuna Helsingin Herttoniemessä sijaitsevan upouuden kauppakeskus Hertsin edessä oli näinä päivinä harvinainen näky, nimittäin ihmisiä jonossa. 

Avajaisista kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat. Hertsi avasi ovensa asiakkaille aamukymmeneltä. Kauppakeskuspäällikön Hanna Feodorovin mukaan jonottajat käyttäytyivät enimmäkseen fiksusti ja pitivät etäisyyttä edellä jonottaviin.

–Ainoa ryntäystilanne liittyi siihen, kun avasimme kauppakeskuksen ovet. Silloin on vähän tiiviimpi tunnelma.

Kauppakeskuksen avajaisista ei tullut aivan sellaisia kuin oli suunniteltu. Mitään juhlahumua ei ollut, sillä esiintyjät, arvonnat, ilmapallot ja lasten tapahtumat jouduttiin perumaan koronatilanteen vuoksi.

– Myös esimerkiksi ämpäreiden jako yhden vuokralaisen toimesta peruttiin, Feodorov kertoo.

Palvelee asiakkaiden arjen tarpeita

Feodorovin mukaan kauppakeskuksen avajaisten perumisesta keskusteltiin ja seurattiin herkällä korvalla viranomaisten ohjeistusta. Kauppakeskukset saavat kuitenkin edelleen olla auki, joten perusteita avaamisen perumiselle ei ollut. 

Tähän mennessä Hertsissä on käynyt Feodorovin arvion mukaan useita tuhansia asiakkaita. 

–Emme odottaneet hirveästi ihmisiä emmekä erityisesti kannustaneet asiakkaita tulemaan paikalle tämän vaikean koronatilanteen vuoksi.

Avajaistarjoukset jatkuvat torstaista sunnuntaihin, kuten tällä viikolla jaetuissa avajaislehdissä luvattiinkin.

–Avajaislehdet oli jo painettu eikä tarjouksia voinut kuluttajasuojalain mukaan perua. Tietyllä tavalla harmittaa, ettei tullut kauan suunniteltuja isoja avajaisia, mutta ihmisten terveys on ehdottomasti etusijalla.

Feodorov uskoo uuden Hertsin myös palvelevan asiakkaiden arjen tarpeita pandemian keskellä, sillä kauppakeskuksessa on esimerkiksi apteekki ja iso Prisma, jonka hyllyt eivät ammota tyhjyyttä.

Lue myös:

    Uusimmat