Helsingissä järjestettiin mielenosoitus Kuuban kansan tueksi – kuubalainen huolissaan perheestään: "Poliisi ampuu, kivittää ja pahoinpitelee kansaa"

Helsingissä mielenosoitus Kuuban kansan tueksi – järjestäjän mukaan maassa ei ole ihmisille ruokaa eikä lääkkeitä 7:05
Norma Espinosa kertoo haastattelussa, kuinka kuubalaisilla ei ole ruokaa tai lääkkeitä tällä hetkellä

Kuuban tilanteen vuoksi Suomessa asuvat kuubalaiset järjestivät tukimielenilmauksen Helsingin Rautatieasemalla. He ovat erittäin huolissaan läheisistään Kuubassa.

Kuubalaiset vaativat vapautta sekä loppua diktatuurille. Helsingin mielenilmaukseen ilmoittautui järjestäjän mukaan 150 henkilöä.

– Haluamme, että maailma tietää, ettei Kuubassa tilanne ole se, jota ulkoapäin näytetään. Kuubassa on diktaattori, joka tappaa, sortaa ja pahoinpitelee tällä hetkellä aseetonta kansaa, kertoo mielenilmauksen järjestänyt Norma Espinosa.

– Kuuban kansa on sunnuntaina lähtenyt protestoimaan tilannetta. Heillä ei ole ruokaa eikä lääkkeitä.

Normanin sanojen mukaan diktaattori eli presidentti Miguel Diaz-Canelon on käskenyt alaisensa ryhtymään sotaan.

– Poliisi ampuu, kivittää ja pahoinpitelee kansaa. Ihmisillä ei ole mitään, millä puolustautua.

Normanin perhettä ja ystäviä asuu Kuubassa. Kansalaisilla ei ole verkkoyhteyttä Normanin mukaan, mutta hän voi kommunikoida perheensä kanssa puhelimitse.

– Huoli on suuri siellä. Hallitus on katkaissut netin ja sähköt sieltä. Sieltä ei valu yhtään informaatiota siitä, mitä on meneillään.

– Voi olla hyvin, että joudun ongelmiin tämän takia. Jos lähden Kuubaan seuraavan kerran, niin joudun vankilaan siellä. Tämä on rikos Kuuban hallituksen mielestä.

Norma viittaa tällä Suomessa järjestettyyn mielenosoitukseen.

Videolta pääset katsomaan, millaisia tunteita tilanne nostattaa pintaan Kuubasta viime vuonna lähteneeltä Damien Gomezilta. Hän on erittäin huolissaan läheisistään.

– Tilanne on aivan kammottava. Siellä tapetaan sukulaisia ja ystäviä.

Katso yllä olevasta videosta, millainen tilanne Kuubassa on Suomessa asuvien kuubalaisten mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat