Helsingissä alettiin puimaan rikosta, josta poliisi vaikeni – miehen uskotaan lavastaneen vaimonsa hirttäytymisen ja lähteneen lasten kanssa Irakiin

Helsingin käräjäoikeussa alkoi käsittely tapauksesta, jossa miehen uskotaan kuristaneen vuonna 1991 syntyneen vaimonsa ja yrittäneen sitten lavastaa tapahtuneen itsemurhaksi.

Syytetty rikos tapahtui 27. syyskuuta Helsingin Mellunmäessä. Miehen uskotaan kuristaneen vaimonsa käsillään tai hankkimansa köyden avulla. Teon jälkeen teko olisi yritetty lavastaa itsemurhaksi sitomalla köyden naisen kaulaan ja toinen pää katossa olleeseen koukkuun.

Syyttäjän mukaan hän oli ensin yrittänyt saada naista roikkumaan katosta, mutta lopulta sai tämän vain istuvaan asentoon makuuhuoneen lattialle.

Syyttäjä pitää tekoa suunniteltuna. Miehen väitetään ostaneen teossa käytetyt hanskat ja köyden kaksi päivää ennen tekoa. Mies oli myös pantannut ennen tekoa pariskunnan yhteistä omaisuutta, ottanut pikalainoja ja tyhjentänyt kummankin tilin.

Rahat olivat tarpeen, sillä mies oli hakenut pariskunnan lapset tarhasta ja koulusta, ostanut käteisellä liput Irakiin ja lentänyt sinne lasten kanssa. Hän ei soittanut hätäkeskukseen ja oli syytteen mukaan jopa esiintynyt naisena lähettämällä viestejä tämän puhelimesta kuoleman jälkeen.

Mies kiistää henkirikoksen, mutta myöntää olleensa paikalla naisen kuollessa.

Miestä syytetään myös hautarauhan rikkomisesta tämän yritettyä nostaa ruumis roikkumaan. Miehelle vaaditaan teosta elinkautista rangaistusta.

Poliisi vaikeni henkirikostutkinnasta siihen saakka, kun vuonna 1987 syntynyt mies saapui takaisin takaisin Suomeen puolitoista kuukautta tapahtuneen jälkeen. Poliisin mukaan tapauksesta ei voitu tiedottaa, koska poliisi ei halunnut vaarantaa asian selviämistä. Asiaa ei kommentoitu miehen maahantulon jälkeenkään.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja