Mainos

Helsingin yliopiston vararehtori: Pänttääminen pääsykokeisiin ei kuulu nykyaikaan

Helsingin yliopiston vararehtori Keijo Hämäläinen toivottaa laajemmat osaamista mittaavat pääsykokeet tervetulleeksi.

MTV Uutiset kertoi eilen, että ulkolukuun perustuvista pääsykokeista ollaan luopumassa

Hämäläisen mielestä pänttäämiseen pohjautuvat pääsykokeet eivät kuulu enää digaikaan ja korkeakoulumaailmaan.

Hän pitää ylioppilastutkintoa laadukkaana akateemisen osaamisen mittarina, joka on pidetään osana opiskelijoiden valintaprosessia. Uudet valintamenetelmät vosivat sisältää esimerkiksi haastatteluja ja verkkokursseja, joita voisi suorittaa jo lukioaikana.

– Voitaisin mitata soveltuvuutta alalle, ja samalla etsiä (alaan liittyvää) tietoa. Näin saataisiin selville onko se ala oikeasti se mikä kiinnostaa. Tämäntyyppiset pääsykokeet voivat olla esimerkiksi digitaalisia verkkokursseja tai avoimen yliopiston kursseja, joilla voi hieman tutustua aiheeseen ja osoittaa osaamistaan.

Uudistuksen tarkoituksena on vähentää abiturienttikevään kuormitusta sekä toisen asteen oppilaitoksista valmistuvien välivuosia.

Pääsykoekirjoista aiotaan luopua nopealla aikataululla, jo tällä hallituskaudella. Hämäläinen muistuttaa, että tämän tyyppinen uudistus vaatii myös resursseja.

– Uudentyyppisten kurssien ja valintakokeiden järjestäminen tarkoittaisi myös haastatteluita, eli se on melko intensiivistä työtä. Luulen kuitenkin, että opettajat ovat  motivoituneita valitsemaan opiskelijoita ja valmiita tähän työhön, sanoi Hämäläinen MTV Uutisten haastattelussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.