Mainos

Helsingin ydinkeskustaan lavastetaan pakolaisleiri

Lasipalatsin aukiolle Kamppiin rakennetaan perjantaina suuri pakolaisleiri Dublin2. Telttaleiri on osa liveroolipeliä, jonka tarkoitus on saada länsimaiset ihmiset havahtumaan siirtolaisten kohtaamaan karuun todellisuuteen kuten ihmissalakuljetukseen, paperittomuuteen ja harmaisiin työmarkkinoihin.

Ohikulkijatkin voivat osallistua

Dublin2-pelin kautta pelaajat ja ohikulkijatkin joutuvat osaksi turvapaikanhakijoiden selviytymistaistelua. Ohikulkijat voivat ottaa osaa peliin käyttämällä pelirahaa, jota jaetaan telttakylän liepeillä.

Roolihahmoja taustoittavat todellisten turvapaikanhakijoiden kirjoittamat tarinat. Myös rajavartijoita on haastateltu peliä varten.

Osa pelaajista esittää esimerkiksi rajavartijoita ja virkamiehiä, toiset pakolaisia. Hahmoja on noin 70.

Turvapaikanhakijoiden roolihahmot ovat muun muassa afgaaneja, kurdeja ja Afrikasta tulleita siirtolaisia.

Jätteistä kyhätty pressukylä

Pakolaisleiriä ympäröivä piikkilanka-aidat ja porteilla on vartiotornit. Olot nopeasti kyhätyssä leirissä ovat katastrofaaliset. Pressut eivät tarjoa suojaa ja poliisia on varottava jatkuvasti.

Maassa ei ole toimivaa turvapaikkajärjestelmää ja kaikki leiriin päätyneet ovat alueella ylittääkseen rajan sisemmälle Eurooppaan johonkin järjestäytyneempään valtioon.

Tapahtuma kestää koko viikonlopun. Liveroolipelaajien lisäksi peliin osallistuu järjestöjä, teatteriryhmiä ja journalisteja, jotka toimivat siirtolaisten kanssa.

Pelin ovat suunnitelleet taiteilijat Johanna Raekallio, JP Kaljonen ja Haidi Motola ja se järjestetään osana Kiasma Teatterin URB11 -festivaalin ohjelmistoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.