Mainos

Helsingin tuhopolttaja "vastustaa huumeita ja seksiravintoloita"

Tuhopolttajan sytyttämä tulipalo levisi räjähdysmäisesti varhain tänä aamuna Helsingin keskustassa sijaitsevassa kerrostalossa. Poliisi sai tuhopoltosta epäillyn 22-vuotiaan helsinkiläisen miehen kiinni varsin pian palon syttymisen jälkeen. Tulipalo alkoi Ratakadulla sijaitsevasta Ravintola Pikku Pietarista.

-Epäilty on tunnustanut syyllistyneensä tuhopolttoon. Hän halusi polttaa seksiravintola Pikku Pietarin, koska vastustaa huumeita ja seksiravintoloita. Ilmeisesti hän yhdistää nämä kaksi asiaa toisiinsa, kertoi rikoskomisario Markku Stenberg.

Mies sytytti palon polttonesteellä. Useat lähitienoon asukkaat kuulivat palon alkuvaiheissa lasien kilinää. Poliisi jatkaa tapauksen tutkimista.

Tulipalo tuhosi ravintolan sekä Suomen kirjatyöntekijäin liiton tiloja. Henkilövahingoilta säästyttiin, mutta tuhot nousevat miljooniin markkoihin.

Lähirakennusten asukkaita jouduttiin evakuoimaan, mutta itse palorakennuksessa ei ole asuntoja. Palo on saatu hallintaan, eikä se enää leviä.

Palopaikalla oli aamulla sankka savu. Paloa oli sammuttamassa 15 yksikköä eli noin 50 palomiestä.

Kirjatyöntekijäliiton työttömyyskassan maksatus keskeytynee

Suomen kirjatyöntekijäinliiton toimitilat tuhoutuivat palossa niin pahoin, että työttömyyskassan maksatus uhkaa keskeytyä. Liiton talouspäällikkö Pekka Suikkanen arvioi tuoreeltaan, että atk-laitteiston keskusyksikkö on palanut poroksi.

-Tiedostot olivat kolmannessa kerroksessa, joka oli ilmiliekeissä. Mitä todennäköisimmin kaikki aktiivijäseniä koskevat tiedot ovat tuhoutuneet. Meillä ei ole olemassa vara-arkistoja, mutta jatkossa sellaisia pitää varmaan miettiä, Suikkanen kertoi.

Suikkanen ei osannut tarkkaan arvioida, koska työttömyyskassan maksatus saadaan taas pelaamaan. Jäsenet saavat varautua turvautumaan sosiaalitoimiston palveluihin.

Ratakatu 9:ssä sijaitseva rakennus on historiallinen. Se on Alvar Aallon suunnittelema ja tunnettiin ennen insinööritalon nimellä. Rakennuksen omistaa Suomen kirjatyöntekijäin liitto.
(MTV3-STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja