Helsingin Sanomat aloittaa muutosneuvottelut – päätoimittaja Laura Saarikoski irtisanoutui

Helsingin Sanomat aloittaa muutosneuvottelut, joiden piirissä on koko lehden henkilöstö, joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta, Sanoma Media Finland kertoo tiedotteessaan.

Helsingin Sanomat omistava Sanoma Media Finland kertoo tiedotteessa, että Helsingin Sanomat ja Sanoman B2B-liiketoimintayksikkö suunnittelevat organisaatiomuutoksia, jonka lähtökohtana on yksinkertaistaa organisaatiorakennetta ja selkeyttää johtamista sekä lisätä kirjoittavien toimittajien määrää.

Uudelleenjärjestely voi johtaa muutoksiin nykyisissä työtehtävissä sekä enimmillään kahdenkymmenen työtehtävän vähenemiseen, tiedotteessa kerrotaan. Muutosneuvottelujen piirissä on koko Helsingin Sanomien henkilöstö joitakin poikkeuksia, kuten pääkirjoitus- ja mielipidetoimitusta lukuun ottamatta.

Siirtyy kahden päätoimittajan malliin

Samassa yhteydessä Helsingin Sanomat siirtyy kahden päätoimittajan malliin, ja jako uutislinjaan ja erilliseen syventävään linjaan päättyy. Muutoksen johdosta syventävien sisältöjen päätoimittaja Laura Saarikoski on irtisanoutunut Helsingin Sanomien palveluksesta.

– Kolme päätoimittajaa on ollut pohjoismaisessa mediamarkkinassa poikkeus. Olemme sopineet Laura Saarikosken kanssa asiasta hyvässä hengessä. Laura on Suomen johtavia journalisteja ja tehnyt Helsingin Sanomissa pitkän ja palkitun uran, mistä iso kiitos, Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat