Helsingin putkassa kuolleen kohtalosta kohu Kolumbiassa: "Murha?"

Helsingissä vajaat kaksi viikkoa sitten menehtyneen 26-vuotiaan kolumbialaisen Sergio Becerran kohtalo on noussut otsikoihin Kolumbiassa.

"Itsemurha vai murha?" "Kolumbialaismiehen outo kuolema poliisiasemalla Suomessa", otsikoivat tiedotusvälineet Kolumbiassa.

Becerra kuoli poliisiputkassa Helsingissä. Poliisin mukaan kyseessä oli itsemurha. 

MTV:n tietojen mukaan poliisi tutkii tuohon aikaan sattunutta putkakuolemaa, mutta ei vahvista menehtyneen henkilön nimeä.

Kyseessä on mitä todennäköisimmin Becerra, koska kyseisellä ajalla ei ole tapahtunut muita putkakuolemia. 

Poliisi vahvistaa että tutkittavassa tapauksessa kuolleelle tehdään kuolinsyytutkimusta. Tämä tarkoittaa sitä, ettei poliisi epäile  kuolemantapaukseen liittyvän toista henkilöä. 

Becerra oli saapunut Suomeen yksin kaksi kuukautta ennen menehtymistään. Jonglööritaitoinen Sergio Becerra oli Helsingissä opiskelemassa sirkuskoulussa. 

Pääkaupunki Bogotássa asuva Becerran perhe kyseenlaistaa itsemurhan. 

- Poikani soitti minulle 18. heinäkuuta aamukuudelta (kolumbian aikaa) ja kertoi olevansa pidätettynä", Sergio Becerran isä Rafael Becerra kertoo kolumbialaisen Caracol-televisiokanavan haastattelussa.

 Heinäkuun 18. oli perjantai. Isän mukaan perhe sai tiedon poikansa kuolemasta seuraavan viikon tiistaina (22.7.) ystäviltään, joille poliisi oli kertonut että kyseessä oli itsemurha.

Rafael Becerran mukaan heidän poikansa ei ollut itsemurhaan taipuvainen.

-Hän oli hyvin energinen. Hänellä oli paljon unelmia toteuttaa lapsuutensa tavoitteitaan. Emme usko itsemurhaan. Ystäviemme ja tiedotusvälineiden perusteella (Suomessa) on paljon muukalaiskammoa latinalaisamerikkalaisia kohtaan.

Rafael Becerran mukaan heidän poikansa pidätettiin juhlista, joissa oli tullut sanaharkkaa. Paikalle kutsuttu poliisi oli pidättänyt hänet, koska hänellä ei ollut mukanaan henkilöpapereita. Isän mukaan pojan oleskelulupa oli voimassa 25. heinäkuuta asti.   

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja