Mainos

Helsingin Psykoterapiainstituutti: "Valvira moittii meitä rikoksesta, johon se on itse kannustanut"

Helsingin psykoterapiainstituutti (HPI) kommentoi tilannetta, jossa kuluttaja-asiamies haluaa poliisin tutkivan HPI:n toiminnan.

Kuluttaja-asiamiehen mukaan on mahdollista, että yritys ja sen vastuuhenkilö ovat syyllistyneet markkinointirikokseen ja petokseen. Kuluttaja-asiamiehen mukaan psykoterapiakoulutuksen markkinoinnissa on annettu harhaanjohtava kuva koulutuksesta.

Kuluttaja-asiamiehen mukaan yhtiö on luonut mielikuvan, että yhtiön ulkomaisen yliopiston kanssa järjestämän psykoterapeuttikoulutusohjelman suorittaminen johtaa tai mahdollistaa psykoterapeutin ammattinimikkeen käyttöoikeuden hakemisen tai saamisen Valviralta.

HPI syyttää tilanteesta Valviraa. HPI väittää, että Valviran monivuotinen vetkuttelu on heikentänyt opiskelijoiden oikeusturvaa.

- Nyt Valvira moittii, että HPI:n koulutusmarkkinointi on ollut harhaanjohtavaa, koska Valviran taannehtivan päätöksen vuoksi koulutus ei johda nimikkeen myöntämiseen, HPI kirjoittaa tiedotteessaan.

-Valvira moittii meitä rikoksesta, johon se on itse kannustanut ja jopa velvoittanut, kun meille on ilmoitettu, että arviointi koulutuksen kelvollisuudesta tehdään vasta ensimmäisen opiskelijan valmistuttua, koulutusjohtaja John Pihlaja syyttää.

Pihlajan mukaan uusia kursseja ei ole markkinoitu eikä uusia opiskelijoita otettu sen jälkeen, kun viranomaiselta tuli ensimmäisen kerran tieto, että koulutus ei väitetyllä tavalla olisi kelvollinen.

HPI kertoo tehneensä viime kuussa Valvirasta tutkintapyynnön virheellisen tiedon levittämisestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.