Mainos

Helsingin postin lajittelukeskus osin eristettynä tiistaihin

Postin lajittelukeskus Helsingin Pasilassa suljettiin osittain tänä aamuna, ja laitos pidettiin eristettynä aina iltapäivään saakka jauhekirje-epäilyn johdosta. Poliisi antoi luvan lajittelukeskuksen osittaiseen avaamiseen vasta kello 15.

Tila, josta jauhelähetys löytyi, pidetään eristettynä tiistaiaamupäivään saakka, jolloin pikatestin tulokset Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitoksesta (Eela) saadaan. Asiasta päätti poliisi neuvoteltuaan terveysviranomaisten kanssa.

Postin lajitteluhihnalta löytyi aamulla kirje, josta valui jauhetta. Koko lajittelukeskus eritettiin heti aamulla, eivätkä postilaiset päässeet töihin. Jauheen kanssa olleet 29 työntekijää lähetettiin kotiin. Heidän lääkitsemisestään antibiooteilla päätetään, jos jauheesta löytyy pernaruttobakteeria.

Ei viitteitä pernaruttoon

Uusimman jauhelähetyksen rikostutkinnassa mikään ei tämänpäiväisten tietojen mukaan viitannut pernaruttoon. Alustavat tulokset postin jauhenäytteestä saadaan tiistaina aamupäivällä, ja viranomaiset ovat luvanneet niistä heti tiedot myös julkisuuteen.

Postin jauhekirje oli osoitettu helsinkiläiselle yksityishenkilölle, ja se oli postitettu kotimaasta.

Tähän mennessä Suomessa on tehty poliisille jo noin 300 ilmoitusta epäilyttävistä kirjeistä ja jauhelöydöistä. Näistä noin 200 on tehty Helsingin poliisilaitokselle ja 100 muille paikallispoliiseille eri puolilla maata. Viikonlopun aikana tehtiin sekä Helsingissä että muualla Suomessa enää muutama yksittäinen ilmoitus epäilyttävistä löydöistä.

Eelan maanantaihin mennessä tutkimista lähetyksistä ei ole löytynyt pernaruttobakteeria.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.