Helsingin kaupunginteatterilla räjähdys – tekninen johtaja: "Sellainen paineaalto on tullut, että ovi on lentänyt"

6:25
Mitä Helsingin kaupunginteatterilla tapahtui. Tekninen johtaja kertoo, mitä tässä vaiheessa tiedetään.

Helsingin kaupunginteatterilla on tapahtunut räjähdysonnettomuus teknisessä tilassa.

Poliisi tiedotti Helsingin kaupunginteatterilla tapahtuneesta räjähdyksestä tänään kello 12 jälkeen. Reilua tuntia myöhemmin pelastuslaitos kertoi, että toiminta kohteessa on päättymässä.

Paikalla on viimeisen tunnin aikana ollut useampi poliisin, pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksikkö.

Myös MTV Uutiset raportoi asiasta tapahtumapaikan läheltä. Lähetystä paikalta voi seurata artikkelin yllä olevalta videolta.

Paikalla on useita poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä.

14:10: Helsingin poliisi kertoo Twitter-tilillään, että poliisi on edelleen tapahtumapaikalla eristämässä aluetta.

13:31: Poliisin saaman tiedon mukaan räjähdys on tapahtunut sprinklerihuoneessa. Poliisin tekninen ja taktinen tutkinta ovat yhä paikalla, ja räjähdyksen syytä selvitetään parhaillaan. Poliisi tiedottaa asiasta lisää tutkinnan edetessä.

Loukkaantunut henkilö on viety sairaalaan.

13:24: Kaupunginteatterin tekninen johtaja Antti Rehtijärvi kommentoi MTV Uutisille, että yllättävä räjähdys tapahtui rakennuksen teknisessä tilassa huoltotöiden yhteydessä.

Rehtijärvi arvioi, että rakennuksessa oli räjähdyksen tapahtumahetkellä noin sata henkeä. Räjähdyksen yhteydessä loukkaantui yksi henkilö. Henkilö on toimitettu sairaalaan.

– Räjähdys oli yllättävän iso. Sellainen paineaalto on tullut, että ovi on lentänyt. Ollaan todella iloisia, että vain yksi henkilö on loukkaantunut.

Rehtijärven mukaan kaikki työntekijät on lähetetty kotiin. Viranomaisten työskentely ja selvitystyö kaupunginteatterilla jatkuu.

13:17: Pelastuslaitos kertoo Twitterissä, että toiminta kohteessa on päättymässä. Poliisi selvittää räjähdyksen syytä ja vastaa jatkotiedottamisesta.

13:05 Pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kerrotaan, että paikalla on toista kymmentä pelastuslaitoksen yksikköä. Tilannekeskuksen mukaan päivystävä palomestari lähettää tapahtumista mediatiedotteen, kun akuutti tilanne tapahtumapaikalla on ohi.

Toistaiseksi viranomaiset eivät ole antaneet tapauksesta lisätietoja.

12:58 Helsingin kaupungin pelastuslaitos kertoo twiitissä seuraavaa: Helsingin kaupunginteatterissa tapahtunut ilmoituksen mukaan räjähdys. Yksi henkilö loukkaantunut. Tilojen tarkastaminen käynnissä, tilannetta päivitetään Twitteriin.

12:44 Helsingin poliisin viestinnästä kerrotaan, että tämänhetkisten tietojen mukaan kyseessä on onnettomuus, eikä asiassa epäillä tahallista tekoa. Paikalla on useita poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä.

Viestinnästä ei toistaiseksi osattu kommentoida, kuinka paljon teatterin sisällä on mahdollisesti ollut ihmisiä räjähdyshetkellä ja onko loukkaantunut henkilö teatterin työntekijä.

Koronaepidemian vuoksi teatterin lipunmyynti on suljettu 12. heinäkuuta asti. Koska teatteritoimintaa on kevään aikana peruttu, on oletettavaa, ettei rakennuksen sisällä ole ollut ainakaan kovin suurta määrää ihmisiä.

12:39: Tämän hetkisten tietojen mukaan yksi henkilö on loukkaantunut. Räjähdyksen syytä selvitetään parhaillaan.

MTV Uutiset seuraa tilannetta.

Jos linkki ei näy, voit avata sen tästä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja