Mainos

Helsingin kaupunginmuseon vesivahinkoja kartoitettu – pysyy kiinni ainakin juhannuksen yli

Helsingin kaupunginmuseo pysyy kiinni ainakin juhannuksen yli vesivahingon takia. Sadevettä tulvi yhteen museon rakennuksista eilen.

Alun perin Helsingin kaupunginmuseon piti aueta jo maanantaina. Vaurioiden tarkastelun jälkeen museo päätti kuitenkin toisin.

Museonjohtaja Tiina Merisalon mukaan vesi aiheutti vahinkoa muun muassa ensimmäisen kerroksen aulatilaan, wc-tiloihin, väliseiniin, kalusteisiin ja sisustukseen. Museoesineitä ei vahingoittunut.

– Siinä mielessä selvisimme säikähdyksellä, että aulan kalkkikivilattiaa ei tarvitse purkaa ylhäältä päin. Se olisi ollut jopa kuukauden homma, Merisalo kertoo.

Tiloja kuivatetaan yhä. Seuraavat kosteusmittaukset tehdään ensi viikon maanantaina ja tulokset saadaan vasta keskiviikkona. Korjausten kustannusarviota voidaan odottaa vasta mittausten jälkeen. Mittaustulokset myös kertovat, voiko museo avata ovensa juhannuksen jälkeisenä maanantaina 27.6.2016.

Vesivahinko sattui ikävään aikaan, sillä peruskorjauksen läpikäynyt museo on ollut auki vasta kuukauden. Remontti kesti 2,5 vuotta.

– Tämä oli ikävä yllätys meille kaikille. Meillä on käynyt ennätysmäärä yleisöä. Reilun kuukauden aikana meillä vieraili vähän yli 76 000 kävijää, se on hurja määrä yleisöä, Merisalo kertoo.

Kaupunginmuseo on viiden vanhan rakennuksen ja niiden keskelle rakennetun uudisosan muodostama kokonaisuus. Vettä pääsi eilen runsaasti niin sanotun Valkoisen salin rakennuksen ensimmäisen kerroksen aulaan.

Yksi museorakennuksista on Senaatintorin kulmalla sijaitseva Sederholmin talo, joka on Helsingin kantakaupungin vanhin rakennus. 1750-luvulla valmistunut rakennus kuitenkin säästyi vahingoilta.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.