Mainos

Helsingin Kalasatamaan nousee Suomen korkein tornitalo

Rakennusyhtiö SRV alkaa rakentaa mittavaa keskusta Helsingin Kalasatamaan. Keskus muodostuu kuudesta asuntotornitalosta sekä hotelli- ja toimistotornitalosta. SRV arvioi rakennusprojektin vaikuttavan sen liikevaihtoon kymmenen vuoden aikana miljardilla eurolla.

– Tämä on ehdottomasti merkittävimpiä hankkeitamme tällä vuosikymmenellä. Kalasataman keskus on mittasuhteiltaan kaksi kertaa Kampin keskuksen suuruinen, sanoo SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen.

Tavoitteena on, että keskuksen ensimmäiset osat valmistuvat vuonna 2015 ja loput vaiheittain vuoteen 2021 mennessä. Kalasataman tornitaloissa on 20-33 kerrosta, ja korkein taloista nousee 126 metriin. Siitä tulee Suomen korkein tornitalo. Talojen yhteyteen rakennetaan kaupallinen keskus sekä sosiaali- ja terveysasema, jonka Helsingin kaupunki vuokraa.

SRV maksaa Helsingin kaupungille tonteista ja pysyvistä käyttöoikeuksista lähes 115 miljoonaa euroa. Kaupunki puolestaan maksaa yhtiölle lähes 50 miljoonaa euroa keskuksen julkisista osista.

Timo Nieminen toteaa Kalasataman keskuksen olevan SRV:lle valtava ponnistus. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 485 miljoonaa euroa.

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.