Mainos

Helsingin asemiehellä starttipistooli, pamppu ja metsästysveitsi

Helsingin keskustassa pyörätie Baanalla tänään häiriköineen miehen hallusta löytyi starttirevolveri, pamppu sekä metsästysveitsi.

Pampun mies oli kiinnittänyt nippusiteillä käsivarteensa. Metsästysveitsen hän oli niin ikään kiinnittänyt nippusiteillä oikeaan sääreensä.

Helsingin poliisilaitos tiedottaa asiaan liittyen, että poliisit olivat saaneet havainnon miehestä Baanalta Fredrikinkadun kohdalta. Miestä lähestynyt poliisimies oli havainnut miehellä olevan toisessa kädessään ampuma-ase ja toisessa kädessään veitsi.

Poliisin käskystä huolimatta mies ei ollut luopunut aseistaan, vaan jatkoi kävelemistä kohti poliisipartiota.

– Siinä oli muiden ihmisten henki ja terveys vaarassa ja tilanne oli hyvin nopea. Paikkaa lähestyi molemmista suunnista pyöräilijöitä. Poliisin piti tehdä nopeasti se päätös, että mikä voimakeino tämän pysäyttää sitten mahdollisimman nopeasti, rikoskomisario Kari Martikainen Helsingin poliisilaitokselta kertoo.

Poliisimies ampui MP5 -konepistoolilla yhden laukauksen miehen vasempaan sääreen. Aseistunut mies oli kaatunut ja hänet otettiin kiinni.

Poliisi antoi miehelle heti ensiapua ja hänet toimitettiin sairaalaan. Poliisin sairaalasta saadun tiedon mukaan luoti ei ole osunut luuhun.

Motiivista ei tietoa

Poliisilla ei ole toistaiseksi tietoa sekavasti käyttäytyneen miehen motiiveista.

– Ei ole motiivista tietoa. Miestä käytiin tuolla sairaalassa puhuttamassa, mutta hän ei ollut yhteistyöhaluinen, Martikainen kertoo.

– Hän ei suostu poliisin kanssa mihinkään keskusteluun, Martikainen jatkaa.

Päivystävä poliisirikossyyttäjä ottaa huomenna kantaa siihen, epäilläänkö poliisin syyllistyneen asiassa rikokseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.