Muffinien leivonta on yllättävän helppoa, yhdistät vain ainekset ja jaat taikinan pieniin paperivuokiin. Pehmeään taikinaan sopivat tavalliset paperivuoat, joita ei tarvitse mitenkään voidella. Jos taikina on todella löysää, voit laittaa kaksi vuokaa päällekkäin.
Perusmuffinitaikina
- 3½ dl erikoisvehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl kermaa
- 2 kananmunaa
- 100 g juoksevaa margariinia (pullo)
- (1 dl appelsiinituoremehua)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.
VINKKI: Valitse jokin alla olevista muffineista ja korvaa perusmuffinitaikinan 1 dl appelsiinituoremehua reseptissä olevilla aineilla (esim. suklaamuffineissa kahvilla, kaakaojauheella ja suklaalla).
Suklaamuffinit
- 1 dl vahvaa kahvia
- 3 rkl vahvaa kaakaojauhetta
- 100 g tummaa suklaata rouheena
Kirsikkamuffinit
- 1 dl säilykekirsikkatölkin lientä
- n. 150 g säilykekirsikoita pilkottuina
- 1 dl kookoshiutaleita
Ananasmuffinit
- 1½ dl ananasmurskaa
- 1 dl mantelirouhetta
Sitruuna-rusinamuffinit
- 1 dl sitruunamehua
- 1 dl rusinoita
Vadelma-kookosmuffinit
- 3 dl vadelmia
- 1 dl kookoshiutaleita
Lakritsimuffinit
- 1 dl appelsiinituoremehua
- 200 g tavallista lakritsia ohuina viipaleina
Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy