Helpotusta helteeseen – näitä laitteita haalitaan niin kotiin kuin mökillekin

Kolean alkukesän jälkeen helteet ovat vallanneet Suomen. Lämmön saapuessa tuulettimien ja ilmastointi- sekä kylmälaitteiden suosio on kasvanut rajusti.

Kesän helteillä varsinkin kylmälaitteet, kuten jääkaapit ja pakastimet, ovat kovassa huudossa. Lämpimällä säällä myös asuntojen sisäilman lämpötila nousee, jolloin kotien ja mökkien vanhat kylmälaitteet joutuvat koville pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.

– Lämmin sää saa vanhojen kylmälaitteiden kompressorit paukkumaan. Tällöin yleensä herätään siihen, että on aika hankkia uusi, toteaa Gigantin kodinkoneiden tuotepäällikkö Sami Viitanen.

– Myös alkava marjastuskausi saa ihmiset ostamaan uuden ja isomman pakastimen. Tärkeää on, että kodin ja mökin kylmälaitteet ovat kunnossa ja pitävät ruuan kylmänä myös kuumana päivänä.

Viilennystä sisätiloihin

Viileän ruuan lisäksi helteellä halutaan viilennystä kotien ja mökkien sisälle. Viitasen mukaan helteillä on nähtävissä myyntipiikki varsinkin tuulettimissa.

– Helteiden aikaan ostetaan paljon perinteisiä pöytä- ja jalkatuulettimia sekä ilmastointilaitteita. Pitkien hellejaksojen aikana viilennys onkin tarpeen ja kunnon jäähdytyslaitteen tuovat mukavuutta esimerkiksi mökkeilyyn.

Perinteisten tuulettimien ja ilmastointilaitteiden rinnalle on viime vuosina noussut myös ilmalämpöpumppu, jolla asuntojen sisäilman lämpötilaa voidaan säätää tarpeen mukaan matalammaksi tai korkeammaksi.

– Näin helteellä sillä saa kodin tai mökin mukavan viileäksi. Säiden viilentyessä ilmalämpöpumpulla pystytään taas lämmittämään sisäilmaa, joten se sopii ympärivuotiseen käyttöön, Viitanen sanoo.

Mökille viihtyvyyttä lisääviä laitteita

Sään helliessä kesämökki on monille se mieluisin lomanviettopaikka. Viitasen mukaan kylmä- ja viilennyslaitteiden lisäksi mökille hankitaan kesäisin eniten grillejä ja mökkiarkea helpottavia pieniä kodinkoneita.

– Grilli on ehdottomasti joka kesän suosikkituote. Grillejä hankitaan kodin lisäksi erityisesti mökeille ja loma-asunnoille.

Viitanen kertoo, että mökille hankitaan myös pieniä kodinkoneita, kuten juomien hiilihapotuslaitteita ja uusia kahvinkeittimiä.

Poikkeuksellisen viileä alkukesä toi perinteisten kesätuotteiden joukkoon myös uuden suosikin, terassilämmittimen.

– Kylmä alkukesä sai mökkeilijät ostamaan lämmittimiä normaalia enemmän. Lomalla kuitenkin mennään mökille ja istutaan terassilla, vaikka olisikin kylmempi, Viitanen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat