Helmi kokeili Strip Aerobicia: Sohvaperuna ja siveyden sipuli strippitangolla

Helmi testasi kuntokeskus Elixian Strip Aerobicin. Laji ei vaadi aiempaa tanssitaitoa, vaan huumorintajua ja hitusen rohkeutta. Tunnilla estot karisivat ja hiki virtasi!

Strip Aerobic on rantautunut suomeen Yhdysvalloista. Elixia Finlandin ryhmäliikunnan tuotepäällikkö Inka Hase ideoi tuotteen Elixialle yhdessä tuotetiimin kanssa kokeiltuaan vastaavaa tuntia New Yorkissa. Tanssilliset Strip Aerobic -tunnit ovat alusta asti olleet valtavan suosittuja. Ensi syksynä lajiin retkahtaneita hemmotellaan uusin maustein, mutta miten – se on vielä salaisuus.

Laji on suosittu erityisesti 30–40-vuotiaiden naisten keskuudessa, mutta onpa tunnilla nähty joskus muutama mieskin. Helmi lähti testaamaan huumorilla ja eroottisilla liikkeillä höystettyä Strip Aerobicia ohjaaja Terhi Viran ja Sanna Pirttisen johdolla. Tunnin kuviot vaihtelevat hiukan ohjaajan mukaan, sillä ohjaaja valitsee liikkeet tietystä liikepankista. Sarjat vaihtuvat muutaman kuukauden välein. Strip Aerobicin ohjaajalta edellytetään muun muassa tanssillista taustaa ja rohkeaa asennetta.

– Vaikka ohjaajalta vaaditaankin tiettyjä taitoja, itse tunti liikkeineen sopii kaikenikäisille ja -kokoisille kuntoon katsomatta. Ainoastaan hartaan uskonnollisen vakaumuksen omaavalle henkilölle en ehkä lähtisi tätä tuntia suosittelemaan, Vira kuvailee.

Vira on saanut liikkujilta paljon positiivista palautetta. Ujommatkin liikkujat ovat löytäneet itsestään uusia puolia ja saaneet lajin mukana rutkasti lisää itseluottamusta. Mitä Helmi piti vauhdikkaasta tunnista? Lue ensikertalaisten kokemukset!

Nainen, 30:

Tunti lähti hupaisasti liikkeelle, kun leopardikuvioisiin jumppapöksyihin ja pitsitoppiin pukeutunut ohjaaja kehotti, että tällä tunnilla saisi oikein luvan kanssa kosketella itseään. Seuraavaksi meidän pitikin jo tarttua "Jormaan", eli painavaan jumppakeppiin, joka toimitti ilmeisesti strippitangon virkaa. Tunti oli energinen ja vauhdikas, musiikki oli hyvää. Parhaita hetkiä olivat kasarihenkiset pomppusarjat ja Dirty Dancing -elokuvasta tuttujen biisien tahtiin tanssiminen. Koko kroppa sai liikettä ja aerobic tuntui kivalta seksikkäiden lisämausteiden ansiosta.

Olin ihan hikisen punajuuren näköinen tunnin jälkeen, joten siinä mielessä tunnista oli erotiikka kaukana. Suosittelen kaikille tavalliseen aerobiciin kyllästyneille jumppakärpäsille ja vauhdikasta ryhmäliikuntaa rakastaville. En suosittele huumorintajuttomille, enkä fyysisistä rajoitteista kärsiville, kuten polvi- ja nivelongelmaisille. Omat polveni eivät meinanneet jaksaa 45 minuutin pomppimista, mutta olisin ehkä voinut itse tehdä osan liikkeistä helpotetusti. Myös sohvaperunakunnossa tunnista voi saada paljon irti!

Nainen, 24:

Strip Aerobic paljasti minussa aivan yllättäen uuden piirteen: pikkuriikkisen siveyden sipulin. Kun ohjaaja alkoi ähkiä ja kiljahdella käärmemäisten liikkeiden tahdissa, tunsin kuinka puna nousi kasvoilleni – ei siksi, että moinen antaumuksellinen asenne olisi minua nolostuttanut, vaan siksi, että oman viehättävyyden tunne tipahti pohjalukemiin. En osaakaan flirttailla, en liikehtiä tai edes heilutella takapuolta viettelevästi.

Tunti oli täynnä innokkaita naisharrastajia, joille tangon kanssa tanssahtelu oli jo verissä ja liikekieli varsin viekoittelevaa – minä taas olin yhtä jäykkä kuin tuo tanko. Tosin oli ihanaa huomata, kuinka ympärilläni olevat kanssasisaret flirttailivat täysin antaumuksin peilikuvalleen ja sheikkasivat täysin rinnoin.

Ohjaaja oli varsinainen pakkaus, koko tunnin kohokohta ja ilopilleri. Itse en vain osannut nauttia omasta olemisestani. Ronskit liikkeet ja silmäpeli eivät luonnistuneet – minulla oli selvästi paineita kaiken tuon estrogeenin keskellä.

Tuntiin tulisikin suhtautua pilke silmäkulmassa, ja kuoria se siveyden sipuli palasiksi: ole oma itsesi, heittäydy, nauti. Strip Aerobic nostatti punaa muutoinkin poskille: tunti oli varsin haastava ja rankka fyysisesti, reidet ja pohkeet olivat koetuksella. Tunnilla keskityttiin myös nilkkojen ojentamiseen ja ballerinamaiseen olemukseen – onhan nilkkojen vilauttelukin ollut varsin seksikästä!

Ymmärrän kyllä Strip Aerobicin suosion – niiden seinien sisällä (ja peilien edessä) voi ja saa olla vapaasti nainen isolla N:llä.

Nainen, 26:

Ollessamme matkalla Strip Aerobiciin pohdimme, mitä odotamme tunnilta. Kaikkien mielessä pyöri vain erilaisia nylkytys- ja veivausliikkeitä, jotka naurattivat.

Tunnin alussa kävi ilmi, että tarvitsemme treenin aikana omaa tankoa. Reippaana tyttönä lupasin hakea kahden treenikaverinkin tangot, joiden painon alle meinasinkin sitten rappusissa suhatessani luhistua. Kamalaa, miten rankkaa tästä tulee?

Kun tunti alkoi, vanha koululiikuntatraumani heräsi. Tankoon tarttuminen ja eroottisten liikkeiden tekeminen ei ole bravuurini, ja olo tuntui lähinnä tyhmältä: kuka tällaista oikeasti tekee? Ihme kuitenkin tapahtui: tunnin aikana meininki muuttui mukavaksi. Ohjaaja oli hauska ja kannustava, joten tunnin fiilis ei muistuttanut tuskaista puurtamista, vaan lähinnä hassua tyttöporukassa hengailua. Ohjaajan kutsuessa tankoa Jormaksi ei voinut kuin hihittää itsekseen. Ja hiki tuli!

Seuraavana aamuna reiteni olivat niin kipeät, että hyvä kun pääsin konttorituolista ylös. Tämän lajin harrastajilla on taatusti timanttinen kunto!

Nainen, 29:

Strip Aerobicin tuntikuvaus lupaa räväkkää ja huumorilla varustettua tanssituntia, joka sopii myös aloittelijoille. Sali oli täynnä kaikenikäisiä naisia, joiden joukossa oli aika monta ensikertalaista. Kun musiikki pärähti käyntiin ja ohjaaja alkoi pilke silmäkulmassa houkutella kaikkia liikkumaan rohkeasti, estot unohtuivat aika nopeasti. Liikkeiden onnistumisesta ei tarvinnut stressata: välillä ohjaaja huikkasi "Vapaa tyyli!", jonka jälkeen kukin keikkui antaumuksella ihan omaan tahtiin. Musiikki loi liikkeisiin sopivia fiiliksiä. Sain kerran myös potkun takapuoleeni innokkaalta kanssajumppaajalta. En liikkunut lähellekään yhtä sulavasti kuin reipas ja kannustava ohjaajamme, joten nauru oli herkässä. Kenties jonain kauniina päivänä pystyn tuohon!

Liikkeet olivat ehdottoman tehokkaita, etenkin reidet ja pohkeet olivat tunnin aikana koetuksella! Tämä on lajisi, jos haluat tehokkaan treenin ja pitää samalla hauskaa. Tunnin vapautuneesta meiningistä päätellen meissä jokaisessa asuu pieni strippari!

Teksti ja kuvat: MTV3/Helmi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja