Mainos

Seksikäs jumppa riemastuttaa

Strip Aerobic yllättää hyväntuulisuudellaan. Kun vain uskaltaa heittäytyä sensuellien mielikuvien vietäväksi, tunnista saa paljon muutakin irti.

Strip Aerobicin juuret ovat amerikkalaisessa striptease aerobicissa, jonka kehityksen etunenässä toimi jo muutama vuosi sitten Carmen Electra. Tällä hetkellä lajia harrastavat ainakin Teri Hatcher, Lucy Liu, Christina Applegate ja Jennifer Love Hewitt.

Strip Aerobic on kehitetty suomalaisvoimin Elixia Finlandin ryhmäliikunnan tuotepäällikkö Inka Hasen johdolla, joka kävi ensimmäisen kerran testaamassa vastaavaa tuntia New Yorkissa vuonna 2005.

– Silloin ajatus tunnista Suomessa tuntui vielä hyvin kaukaiselta. Viime syksynä kävin kuitenkin muistin virkistykseksi kokeilemassa tankotanssia eli pole dancingia saadakseni fiiliksiä ja mielikuvia Strip Aerobiciin, Inka kertoo.

Vaikka Strip Aerobicissa käytetään apuna voimatankoja (toisin kuin esimerkiksi Carmen Electran videoissa), se on täysin erilainen laji tankotanssiin verrattuna.

– Halusimme tarjota asiakkaillemme pole dancingia helpomman tunnin, jossa koreografiat ovat tarpeeksi yksinkertaisia jokaiselle. Kunnon kohottamisen lisäksi painotamme hauskanpitoa.

Strip Aerobicin suosio on silti yllättänyt Inkan.

– Emme olleet alussa varmoja, miten suomalaiset ottavat vastaan Strip Aerobicin sensuellit ja välillä rohkeatkin liikkeet, mutta hämmästykseksemme jopa yli 45-vuotiaat ovat innostuneet tunnista, Inka iloitsee.

Nimestään huolimatta Strip Aerobicissa ei tarvitse riisuutua. Siispä toimittajakin uskaltautui tunnille.

Mielikuvia peliin

Aloitamme tunnin lämmittelyliikkeillä Car wash –nimisen biisin tahdissa. Olemme hierovinamme pyörivin liikkein kehoamme sekä kuvitteellista autoa samalla, kun myös lantio pyörii. Liikkeet tuntuvat rohkeilta, mutta ohjaaja Terhi Viran energisen ja keimailevan esimerkin ansiosta nolostuminen ei kestä kauan. Päinvastoin, hymy nousee kasvoille ja huomaan virnisteleväni sekä liikkeille että itselleni estoitta. Kaikkien tunnille osallistuneiden noin 30-40-vuotiaiden naisten kesken vallitsee vapautunut ilmapiiri.

Lady Gagan Boys boys boys-biisin ajaksi otamme eteemme tangot ja kyykistelemme sen molemmin puolin. Luultavasti matkimme juuri strippareita, mutta sen sijaan että se tuntuisi härskiltä, liikkeiden saaminen mahdollisimman sensuelleiksi onkin yllättävän haastavaa.

Mielikuvien lisäksi Terhi on kertonut, että Strip Aerobicin liikkeet ovat jazztanssimaisia eli nilkan ja ranteiden ojennukset kuuluu tehdä mahdollisimman pehmeästi ja naisellisesti.

– Toisaalta tällä tunnilla tekniikka ei ole pääosassa, vaan hyvä fiilis. Jokainen tekee liikkeet omalla tavallaan, kertoo Terhi, joka on yksi Strip Aerobicin koreografeista.

Huomaan, että myös pään saaminen rennosti mukaan liikkeisiin tuottaa ainakin minulle vaikeuksia - päätä kun on harvemmin tottunut heiluttelemaan esimerkiksi kuntosalilla pumpatessa.

Hikeä ja nylkytystä

Pian nostamme sykettä twistaamalla ja juoksemalla tangon avulla ja sen ympäri. Hiki puskee niin voimallisesti iholle, että olen aivan ihmeissäni. Tunnin jälkeen Terhi sanoo myös itse huomanneensa, että hiki nousee todella syvältä. Selitykseksi voi käydä esimerkiksi se, että tunnilla käytetään paljon lantiota ja keskivartaloa.

Musiikki on Strip Aerobicissa tärkeä elementti. Kun stereoista alkaa soida 80-luvun hitit, kuten Sabrinan Boys boys boys ja Samantha Foxin Touch me, tunnelmaan on helppo heittäytyä mukaan. Tankoa jälleen apuna käyttäen pyöritämme lantiota ja "nylkytämme" takapuolta erittäin ronskisti. Reidet joutuvat koville, mutta pieni kipu tuntuu vain ihanalta.

Flashdancen Maniacin aikana nostamme jälleen sykettä, kun taasBritney Spearsin aikana nylkytys jatkuu ja lihaskunto kohenee. Muutamien tempon vaihteluiden jälkeen käymme lattialla harjoittamassa yläkropan lihaskuntoa sekä pakaroita. Kaikki liikkeet tehdään edelleen mahdollisimman viettelevästi.

Kuntoa ja keveyttä

Tunnin kuvaileminen verbaalisesti voi kuulostaa hieman arveluttavalta, mutta laji on ollut hauskin aikoihin.

– Biisien ansiosta tunnilla voi tulla nostalginen fiilis, ja täällä saa olla juuri sellainen ja sen kokoinen kuin haluaa. Tärkeintä on, että uskaltaa heittäytyä ja nauttii, Terhi neuvoo.

Strip Aerobicissa moni nainen varmasti kokee iloa ja vapautuneisuutta siitä, että pääsee paremmin kosketuksiin feminiinisen puolensa kanssa. Toki laji sopii myös miehille, joita on myös nähty tunnilla.

Yllättäen Strip Aerobic on myös hyvin tehokas tunti. Neljänkymmenenviiden minuutin aikana ehti tehdä monipuolisen treenin. Seuraavana päivänä etenkin jaloissa ja takapuolessa tuntuu mukavaa jähmeyttä, mutta myös sykkeiden nostamiset saivat hengästymään oikein kunnolla. Yläkroppaan tuli erinomaisesti liikkuvuutta ja koko kroppaan elastisuutta. Niska-hartiaseudun keventyessä on helpompi olla naisellinen jumppasalin ulkopuolellakin.

Teksti: Satu Väisänen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.