Mainos

Helleputki jatkuu – jopa 28 astetta?

Hellelukemiin voidaan päästä paikoin etelässä vielä tänään ja huomenna. Ensi yönä sadealue ylittää Suomen ja keskiviikkona osassa maata tulee sade- ja ukkoskuuroja.

Tänään tiistaina lämpötilat ovat etelässä ylimmillään 25 asteen yläpuolella, maan keskiosassa 20-23 asteessa ja pohjoisessa 20 asteen vaiheilla tai hieman sen alapuolella. Pilvisyys lisääntyy päivän aikana.

– Alkuillasta lännessä ja pohjoisessa tulee jo hajanaisia sateita. Yöllä sadealue kulkee Suomen yli itään. Kovimmat sateet osuvat pohjoiseen. Maan keski- ja eteläosassa sateet ovat hajanaisia, etelässä ei välttämättä sada juuri lainkaan, toteaa MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Keskiviikkona etelässä ja kaakossa on vielä paikoin hellettä. Päivän aikana sadekuurot ovat mahdollisia koko maassa, ukkoskuuroja tulee todennäköisemmin kaakossa ja Itä-Lapissa.

– Kaakossa lämpötila voi kivuta jopa 26-28 asteeseen, sanoo Miina Manninen.

Meneillään on kesän pisin helleputki, kun helleraja 25,1 astetta on nyt ylitetty viitenä päivänä peräkkäin. Kesän tähän asti korkein lämpötila on 3. heinäkuuta Kouvolassa mitattu 31,4 astetta ja elokuun korkein lukema on 8. elokuuta Heinolassa mitattu 27,4 astetta.


– Loppuviikollakin kesäiset säät jatkuvat etenkin etelässä, mutta helteisiin ei enää tämän hetken ennusteen mukaan ylletä. Korkeapaine on Suomen yllä ja sää on laajalti aurinkoista. Pohjoisessa on pilvisempää ja sadekuurot ovat mahdollisia, sanoo Miina Manninen.

Loppuviikolla lämpötilat ovat etelässä 20 asteen tienoilla ja sen yläpuolella, pohjoisessa 15-20 astetta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja