Helena Ahti-Hallbergin lääkäri käski karpata

Tanssii Tähtien Kanssa -tuomari ja tanssinopettaja Helena Ahti-Hallberg kertoo karpanneensa jo ennen kuin kyseisestä ruokavaliosta tuli muoti-ilmiö.

Helena Ahti-Hallberg loi 18-vuotiaana aktiivisesti kilpatanssiuraansa, mikä aiheutti naiselle omia haasteita.

– Minulla oli tuolloin jaksamisongelmia, en saanut tarpeeksi energiaa. Niinpä lääkäri kehotti minua karppaamaan, tai eihän silloin edes puhuttu karppaamisesta vaan vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Huvittavaa, että se on nykyään muoti-ilmiö, mutta olisi hyvä muistaa kuitenkin kohtuus kaikessa, Helena kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Vaikka Helena jäikin tuolloin kaipaamaan muun muassa ruisleipää, suosi hän lääkärin määräämää ruokavaliota lähes ehdottomasti noin kolmen kuukauden ajan. Tämän jälkeen hiilihydraatteja hiljalleen lisättiin ruokavalioon.

– Olin valmis tekemään sen urani eteen. Enemmän se kauhistutti äitiä ja tuotti haasteita perheelle, koska se muutti myös koko perheen ruokavaliota.

Helena Ahti-Hallberg suosii edelleen ruokavaliossa kanaa ja kasviksia, vaikka ei olekaan ehdoton karppaaja. Toisin kuin lukuisat muut suomalaiset, ei nainen ole myöskään aloittamassa tammikuun dieettiä tai aio viettää tipatonta tammikuuta. Terveelliset elämäntavat omaksunut tanssinopettaja pysyy sutjakassa kunnossa ilman suurempia rehkimisiä.

– Itse asiassa liikun tosi vähän. Tanssinopettajana lähinnä seison salin nurkassa ja annan ohjeita, välillä saatan näyttää jonkun liikkeen. En siis juuri tee sykkeellistä liikuntaa. Onhan se kuitenkin totta, että tämänikäisenä pitää tarkemmin katsoa, mitä tulee syötyä, kuin kaksikymppisenä, nyt 43-vuotias Helena kertoo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat