Heitti tuomarille kolikoita – venäläispelaaja kiukutteli Wimbledonissa

Keskiviikkona Wimbledonissa kohautti venäläispelaaja Daniil Medvedevin käytös.

Avauskierroksella Sveitsin Stan Wawrinkan yllättänyt 21-vuotias venäläinen hävisi viidessä erässä belgialaiselle Ruben Bemelmansille, ja protestoi pelin jälkeen oudolla tyylillä.

Medvedev hermostui päätöserässä tuomari Mariana Alvesille, ja hän jopa vaati Alvesia vaihdettavaksi johonkuhun muuhun tuomariin. Siihen ei suostuttu, ja pelin jälkeen Medvedev kaivoi kassistaan lompakkonsa ja heitti tuomarin suuntaan kolikkoja.

- Oli pitkä peli ja oli todella kuuma. Olin turhautunut, joten en tarkoittanut tuolla mitään. Pyydän anteeksi, Medvedev sanoi viilennyttyään.

- Se oli todella typerää, en tarkoittanut (että tuomari olisi ollut puolueellinen).

Murray antoi opetuksen

Wimbledonin puolustava mestari Andy Murray ei jättänyt jossitteluille sijaa ottaessaan paikan turnauksen kolmannelle kierrokselle. Saksalaisvastus Dustin Brown kaatui 96 minuutissa lukemin 6-3, 6-2, 6-2.

- Hän aloitti erittäin hyvin, muutamilla hienoilla pysäytyksillä ja vastaanotoilla. Mutta kun sain murron avauserässä, tunsin otteen kääntyvän minulle, Murray kuvaili.

Maailmanlistan ykkönen Murray kohtaa seuraavaksi italialaisen Fabio Fogninin, joka on parinsa Andreas Seppin kanssa Suomen Henri Kontisen ja Australian John Peersin vastus nelinpelin avauskierroksella.

Naisten kaksinpelissä yksi suosikeista putosi, kun kaksinkertainen Wimbledon-voittaja Petra Kvitova taipui Yhdysvaltain Madison Brenglelle erin 1-2. Turnauksessa 11:nneksi sijoitettu Kvitova pelasi toisen grand slam -turnauksensa sen jälkeen, kun hän haavoittui joulukuussa kotonaan Tshekissä murtomiehen iskettyä häntä veitsellä.

Venus Williams ja brittiyleisön toivo Johanna Konta sen sijaan jatkavat 32 parhaan joukkoon, samoin kuin tuore äiti Victoria Azarenka.  

Lue myös:

    Uusimmat